sporten als het warm is

Is het verstandig om te sporten als het warm is?

De mussen vallen van het dak, en toch kun je je hardlooprondje niet missen… Neem deze adviezen dan ter harte!

Je kunt sporten als het warm is. In landen waar het veel warmer is, wordt er ook gesport. Ze zijn in warme landen wel een stuk beter gewend aan hoge temperaturen. De belangrijkste vraag is of jouw lichaam eraan gewend is. Train je niet zo veel of intensief, dan kun je met warm weer beter rustdagen inlassen. En heb je gezondheidsproblemen? Dan is sporten niet verstandig.

Lees ook:Hoe ga je om met warmte?

Pas je training aan

Wil je toch sporten, ga dan bij voorkeur ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat. Op het heetste moment van de dag loop je veel meer risico op uitdroging, verbranding of een zonnesteek. Ga niet voor HIIT, maar doe een training die een paar tandjes rustiger is. Sporten op het gras of in het bos voelt bovendien iets minder warm dan op asfalt. Of wat dacht je van zwemmen?

Zorg dat je geen dorst krijgt

Drink veel. Echt veel. Bij voorkeur drink je al voordat je dorst krijgt, want op het moment dat je dorst hebt, drink je eigenlijk al te laat. Drink ook voor en na de training.

Bescherm jezelf

Smeer jezelf in met SPF en draag een pet om je hoofd te beschermen. Probeer in de schaduw te blijven. Minder kleding is niet noodzakelijk beter. Draag liever een beetje een bedekkende, maar luchtige outfit.

Lees ook: Waarom zweet de één meer dan de ander tijdens het sporten?

Naar de sportschool

Sommige sportscholen hebben airco. Daar zal je training een stuk aangenamer zijn en kun je na je training rustig bijkomen. Hou er wel rekening mee dat je lichaam na het sporten meer moeite heeft om zich af te koelen. Als je zo koel mogelijk wil slapen, kun je vlak daarvoor beter niet meer sporten.

Accepteer dat het minder goed gaat

Heeft trainen met deze hitte echt zin? Misschien is het meer de moeite waard om te relaxen met een drankje. Ga je toch sporten, luister dan heel goed naar je lichaam en accepteer dat het tempo een stuk lager ligt dan normaal.

Tip van de redactie

Garmin Vivoactive smartwatch
Garmin Vivo Ad
Shop

Gerelateerde artikelen