hardlopen regen

5 redenen om hard te lopen als het regent

Heb je eindelijk moed verzameld en jezelf in je sportoutfit gehesen, gaat het regenen! Toch kan het heerlijk zijn om te hardlopen in de regen en dit is waarom.

 

Zuurstofrijke lucht

Als het regent, zitten er minder onzuiverheden en fijnstoffen in de lucht. De regen filtert namelijk alle vuile stoffen uit de lucht, hierdoor is de zuurstofconcentratie hoger. Door dat het zuurstofgehalte in de lucht zo hoog is, adem je extra zuurstof in wat je goed kan gebruiken tijdens het lopen. Ook zorgt de regen ervoor dat je spieren afkoelen, hierdoor kan je sneller lopen. Doordat je door de regen verder en sneller kan lopen bouwt je conditie sneller op.

Lees ook: ‘Waarom je niet afvalt ook al doe je aan hardlopen’

Meer calorieën verbranden

Als het regent, is het kouder dan als het droog is. Verschillende studies hebben aangetoond dat je meer calorieën verbrandt als je rent in de regen. Je lichaam moet namelijk meer moeite doen om op temperatuur te blijven. Dit kost extra energie, dus meer verbrande calorieën.

Je zet je spieren aan het werk

Als het glad is door de regen moet je meer je best doen om je evenwicht niet te verliezen. Omdat het glad is moeten je spieren harder werken om overeind te blijven.

Je wordt mentaal sterker

Om in de regen te lopen heb je meer concentratie nodig. Hierdoor word je mentaal sterker, omdat het een moeilijkere workout is. Lukt het lopen in de regen? Dan kan je ook zwaardere workouts aan.

Een bevrijdend gevoel

Accepteer dat je nat wordt (na je hardloopsessie ga je waarschijnlijk toch douchen) en geniet van het moment. Je zal merken dat dit een bevrijdend gevoel geeft. Laat de druppels over je heen komen en maak je hoofd leeg. Focus je op de run en kom tot jezelf.

Bron: Gezond.be

Gerelateerde artikelen