Waarom Fietsen Zo Goed voor Je Is

Dit doet een rondje fietsen met je gezondheid

Het fijne aan fietsen is: het brengt je van A naar B, zorgt voor een betere conditie én is ook nog eens beter voor het milieu.

Op de fiets naar het werk of naar het station, nog een rondje fietsen na het eten of in het weekend een lange tocht maken. Fietsen is heerlijk én hartstikke gezond. Wat doet een rondje op de fiets met je gezondheid en je conditie? We zochten het uit.

Allereerst zorgt dat halfuurtje fietsen voor uithoudingsvermogen en energie. Niet alleen kun je elke fietstocht iets langer fietsen (omdat je het steeds langer volhoudt), het zorgt waarschijnlijk ook voor meer energie over de gehele dag én dat je twee keer zo snel in slaap valt ’s avonds. Niet verkeerd dus om je dag te beginnen met een tochtje op de fiets.

Fietsen? Kies je eigen training

Het fijne aan een fietstocht is dat je het zo intensief kan maken als je zelf wilt. Heb je wat meer tijd? Fiets dan wat langer. Wil je een kortere fietstocht, maak het dan wat uitdagender met verschillende hoogtes en klimmetjes. Dat is goed voor je conditie én spieropbouw. Daarnaast is een fietstocht maken heel toegankelijk. Je gaat wanneer je wil en hoeft niet te betalen voor een duur sportschoolabonnement.

Lees ook: zo veel calorieën verbrand je op een elektrische fiets

Nb Fietsen

Vetverbranding

En dan een reden waar we enthousiast van worden: fietsen kan zorgen voor vetverbranding. Die verbranding komt wel pas na 30 minuten op gang, je lichaam begint namelijk eerst met de verbranding van suikers in je bloedbaan, en gaat dan verder richting de vetten. Maar het voordeel van fietsen is: je houdt het waarschijnlijk langer vol dan hardlopen of zweten in de sportschool. Let er wel op dat je intensief beweegt en het tempo hoog houdt. Met 10 kilometer per uur gaat de vetverbranding natuurlijk niet zo snel.

Lees ook: Dit doet dagelijks fietsen voor je gezondheid

Minder belasting

Fiets je stevig door? Dan kun je je hartslag flink omhoog krijgen. Het fijne is dat je met fietsen de druk van je knieën en heupen afhaalt, waardoor je helemaal kunt richten op de opbouw van je spieren, en je belasting tegengaat.

Lees ook: Dankzij deze tips kun je gewoon alles eten en blijf je op gewicht

Waarom Fietsen Zo Goed Voro Je Is

Tip van de redactie:

Deze Ralka regenponcho is een snelle en ideale oplossing om in een regenbui droog te blijven tijdens het wandelen of fietsen. Voordat je de deur uitstapt trek je de poncho over je heen en je bent goed beschermd tegen regen en wind. Om onderweg geen natte haren te krijgen, bevat de Ralka Poncho ook een verstelbare capuchon. Door de getapete naden is de poncho extra waterbestendig. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES