Dit Dagelijks Fietsen Met Je Gezondheid

Dit doet dagelijks fietsen voor je gezondheid

In Nederland heerst een echte fietscultuur. Door weer en wind brengt onze stalen ros ons overal heen. We weten wel dat fietsen gezond is, maar nu is onderzocht hóe gezond precies.

Door fietsen leven we langer

Fietsers zouden door het fietsen gemiddeld een half jaar langer leven dan niet-fietsers. Dit doet dagelijks fietsen voor je gezondheid…

Een uur fietsen = een uur langer leven

Naar het werk, naar de supermarkt de kinderen wegbrengen en ophalen… Een gemiddelde Nederlander fietst ongeveer 75 minuten per week. De onderzoekers rekenden uit dat mensen gemiddeld een uur langer leven door elk gefietst uur, daarmee kom je uit op ongeveer een half jaar langer leven.

De cijfers van dagelijks fietsen

De onderzoekers baseren zich op cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie, fietsstatistieken van het CBS en enquêtes die zijn gehouden onder ongeveer 50.000 Nederlanders.

Tekst Santénl/ Manon Daelmans, beeld Gettyimages

Tip van de redactie

De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken. Met je work-out om je pols kan je snel van start. Ben je meer een renner of fietser dan geeft de GPS tracker je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. En ga je naar bed, ook dan gaat de watch met je mee. De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. En dit is nog maar een fractie van wat deze Fitbit allemaal kan… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Fitbit Versa

Fitbit Versa

Smartwatch dames - Peach