Afvallen Met Yoga: vrouw rolt yogamat op

Kun je afvallen met yoga? Hier het juiste antwoord

Veel mensen denken dat je alleen kunt afvallen door intensief te sporten en streng te diëten. Maar wist je dat yoga ook een effectieve manier kan zijn om gewicht te verliezen?

Kun je afvallen met yoga?

Ja, je kunt zeker afvallen met yoga, hoewel het misschien niet zo snel gaat als met intensievere sporten. Yoga helpt bij het verbranden van calorieën, maar het biedt vooral andere voordelen die bijdragen aan gewichtsverlies, zoals stressvermindering en een betere hormoonbalans.

Wat gebeurt er als je elke dag yoga doet?

Als je elke dag yoga doet, zul je niet alleen een betere flexibiliteit en kracht opbouwen, maar ook mentale voordelen ervaren. Regelmatige beoefening van yoga kan stress en angst verminderen. Dat leidt vaak tot minder emotioneel eten en een gezonder eetpatroon.

Hoeveel calorieën verbrand je met 30 minuten yoga?

Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens yoga hangt af van de intensiteit van de sessie. Bij een rustige Hatha-yoga verbrand je ongeveer tussen de 70 en 150 calorieën in 30 minuten, terwijl een intensievere vorm zoals Vinyasa-yoga tot 300 calorieën kan verbranden.

afvallen met yoga: vrouw doet de krijgershouding

Wat doet yoga met je figuur?

Omdat yoga je spieren versterkt, verbetert je figuur, vooral je core, armen en benen. Daarnaast bevordert yoga een betere lichaamshouding en flexibiliteit, waardoor je er slanker en langer uitziet. Regelmatige beoefening kan bovendien helpen bij het verminderen van buikvet.

Yoga is een waardevolle aanvulling op je wens om gewicht te verliezen. Het verbrandt calorieën, vermindert stress en bevordert een gezonde levensstijl. Probeer het en ervaar zelf de voordelen.

Tip van Santé

In Het Nieuwe Yogaboek ontrafelt Johan Noorloos de kern van prominente yogastijlen, introducerend: Anicha yoga. Dit staat voor bewustwording, verbinding en vrijheid. Het geïllustreerde boek belicht yogageschiedenis, anatomie en praktische tips, een verrijking voor zowel beginners als ervaren yogi’s. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: De 5 beste yogahoudingen om af te vallen en vet te verliezen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker