Untitled Design 46

Calorieën verbranden in een pretpark? Zo doe je dat!

Plezier maken en toch calorieën verbranden? Dat is gemakkelijker dan je denkt!

Plezier maken en toch calorieën verbranden? Dat is gemakkelijker dan je denkt! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het IKEA-wandelpad te ‘bedwingen’, maar het kan nóg leuker. Wat denk je bijvoorbeeld van calorieën verbranden in een pretpark?

Pretparkwandeling

Wie een normaal wandeltempo aanhoudt, verbrandt al snel 250 tot 350 kcal per uur. Bij rustig kuieren verbrand je wat minder, en als je de vaart erin houdt juist net iets meer.

Tijdens een dagje pretpark leg je meer af dan je denkt. De Efteling is qua oppervlakte het grootste pretpark van de Benelux. Zeker als je met korting een kaartje kunt bemachtigen, krijg je in het Kaatsheuvelse pretpark de meeste meters voor je euro.

Een rondje over de buitenste wandelpaden is bijna 3,5 kilometer lang, maar dan heb je de meeste attracties nog niet bezocht. Wie alle sprookjes uit het Sprookjesbos wil zien én de populairste achtbanen wil beleven, zet al snel het dubbele aantal stappen. 

Kcal-achtbaan

In de wachtrij en de attracties zelf gaat het iets minder snel, maar kun je nog steeds calorieën verbranden. Vooral achtbanen zijn calorieën-killers, doordat je je schrap zet tegen de g-krachten. Ook de spanning (en het aanmaken van adrenaline) zorgt voor een hoger energieverbruik. Volgens onderzoek van het Britse Thrill Laboratory, raak je in een achtbaan tussen de 40 en 100 calorieën kwijt. 

Volgens de onderzoekers staat een dagje pretpark gelijk aan een intensieve sportschool-workout van ongeveer anderhalf uur. Tenminste, als je de ongezonde maaltijden in de pretparkrestaurants weet te vermijden. 

Dit is een externe seo bijdrage 2022