ikea

Calorieën verbranden bij IKEA? het kan!

Lekker toch: even struinen in de kerstvakantie bij IKEA, maar wist je dat je daarmee ook heel veel calorieën kunt verbranden?

Tijdens een rondje in deze Zweedse meubelgigant maak je heel wat stappen. Even door alle gestylde woon- en slaapkamers wandelen… Toch weer terug, want dat was wel heel erg leuk…

Lees ook:Dit recept wil je hebben: die van de IKEA-gehaktballetjes

Wandelpad

Door alleen het wandelpad te volgen dat IKEA voor je heeft uitgestippeld loopt je tussen de 1 en 1,5 kilometer. Dat pad wordt ook wel de ‘Long Natural Path’ genoemd of de ‘Long Natural Way. Doel van dat pad is dat je alles ziet wat de Zweedse keten te bieden heeft. Sommige mensen op de Santé online redactie worden knettergek van die gedwongen paden. Speciaal voor ons heeft Ikea daarom al een paar jaar geleden shortcuts gemaakt. Maar als je veel tappen wil zetten, dan is het beter om de officiële route te lopen.

Calorieën verbranden

Een heleboel verleidingen dus, maar je verbrandt er heel wat calorieën mee. Want stel je weegt rond de 60 kilo en je loopt met een gemiddelde snelheid dat pad af, verbrand je al gauw zo’n 60 calorieën per kilometer. Zet je er iets meer vaart achter, dan gaat het om 70 calorieën per uur!

Zweedse gehaktballetjes

Besluit je om na je wandeling een bord met 12 Zweedse gehaktballetjes te eten (420 Kcal), dan hoef je ‘maar’ zes uur door Ikea te lopen. Wij vermoeden dat je nog meer inspanning levert als je daarna twee Billy’s in elkaar zet, maar dat rekenen we een andere keer voor je uit.

Beeld GettyImages, Tekst Santé

Favoriet van de redactie

Grisport Torino Mid Wandelschoenen Unisex

Shop

Gerelateerde artikelen