Tips mindset Charlotte Labee

Charlotte Labee 5 praktische tips voor je mindset

De kennis over je hersenen vergroten en je mindset veranderen. Dat is dé manier om in de perfecte balans te komen voor meer geluk, genieten en gezondheid. Charlotte Labee geeft vijf praktische tips.

Charlotte Labee heeft 5 praktische tips voor je mindset. Zie je body & mind als een fabriek die aangestuurd wordt door je hersenen. Een fabriek die goed moet presteren, heeft goede aansturing, energie en onderhoud nodig. Worden jouw hersenen niet goed gevoed, niet tijdig opgeladen of overbelast, dan is de kans erg groot dat je storing krijgt.

Dit kan zich uiten in fysieke klachten, migraine, buikpijn, vermoeidheid, nekpijn, rugpijn en zo nog wel tweehonderd andere klachten. Die kun je proberen te voorkomen met de volgende tips.

Lees ook: weg met de stress in 2024

1. Muda

Voorkom verspilling; Zorg ervoor dat je goed met je energie omgaat. Neem bijvoorbeeld afstand van mensen die je een negatieve energie geven. Misschien is jouw telefoon een stoorzender in je dagelijks leven? Merk je dat je veel te vaak door je telefoon gestoord wordt? Dan ben jij niet de enige, het is ook een verslavend apparaat voor onze hersenen, je maakt namelijk Dopamine (gelukshormoon) aan bij ieder bericht wat binnenkomt. Neem afstand van je telefoon, plan de momenten bewust dat je de tijd aan je telefoon schenkt. Dat geeft al zoveel meer ruimte in je hoofd. Maar zorg er ook voor dat je 100% focus hebt op dat wat je doet en wil bereiken. Op deze manier zal je minder snel in een uitputtingsslag terechtkomen.

Charlotte Labee Met Brein 1000x1440
Charlotte Labee

2. Muri

Blijf energiek: 100% energie in je lichaam en geest, en deze stabiel houden. Dit doe je d.m.v. sporten, ga wandelen. 15 minuten per dag is al voldoende. Ga fietsen, hardlopen. Alle bewegingen die je maakt versterken je cognitieve functies al.

Ook al ben je moe na een dag lang werken, als je jezelf ertoe zet om te sporten levert dat een goed gevoel op. Probeer het maar eens. Geef je toe aan die bank? Dan zul je merken dat je hersenen steeds luier zullen worden en daarmee jouw hele systeem.

Lees ook: versterk je weerstand met yoga

3. Mura

Voorkom disbalans: Leef gedisciplineerd. Met een gezonde lifestyle. Probeer zoveel mogelijk in een ritme te leven. Dat betekent niet dat je saai moet gaan leven, want een onderdeel van een ritme kan ook zijn dat je af en toe lekker uit eten gaat of naar een feestje gaat.

Eet gezond. Beweeg regelmatig. Slaap goed. Dit zijn allemaal essentiële benodigdheden voor jouw hersenen om in balans te komen.

4. Stress

Positieve stress is goed, maar voorkom negatieve stress. Stress is een biologisch proces. We hebben het nodig om te kunnen presteren, stress heeft ons in de hele evolutie tot de moderne mens gemaakt. Zonder stress te hebben had jij bepaalde dingen nooit ontwikkeld. Bedenk maar eens: lopen, fietsen, praten, je school afronden, een bepaalde baan in de wacht slepen. Dit zou zich nooit ontwikkeld hebben bij je zonder een dosis gezonde stress.

Stress zorgt er namelijk voor dat je doorzet en dat je iets bereikt. Een te lange dosis chronische stress zorgt ervoor dat we onszelf uitputten, er kan bijnieruitputting ontstaan waardoor we in een burn-out terecht kunnen komen. Echter is dit wel een lang proces, de mens kan heel veel stress incasseren, maar eens is de rek eruit en ontstaat er kortsluiting in het brein. Onthoud dat je na ongeveer twintigminuten stress in de negatieve stress zone terecht komt. Dat kunnen we prima aan, maar wel als je na die twintig minuten even vijf minuten weer oplaadt, dat doe je het beste door te ontspannen.

De twintig minuten is overigens per persoon verschillend, het is om en nabij, bij de één kan het vijfendertig minuten zijn, bij de ander achttien minuten. Twintig minuten is een mooi gemiddelde om aan te houden.

5. En dan zijn er gewoon praktische tips

Drink een groot glas water als je ’s ochtends opstaat. ’s Nachts dehydrateer je namelijk. Aangezien je hersenen voor een heel groot gedeelte uit vocht bestaan, snakken ze in de ochtend enorm naar water. Door alleen al water te drinken zet je je hersenen voor 30% meer ‘aan’ dan wanneer je dit niet doet.
Gedachten. Per dag hebben we zo’n 60.000 gedachten die door ons hoofd spoken. Een goede tip om jouw gedachten eens stop te zetten: Maak een wandeling in de natuur, doe je telefoon weg, ga wandelen in alle stilte… En maak gebruik van de buitenlucht.

Lach. Een lach is zoiets simpels, waardoor je je gelukshormonen meteen aanmaakt, die jou een goed gevoel geven. Probeer het maar eens, kijk eens in de spiegel en geef jezelf een grote lach. Voel wat er gebeurt. Makkelijk he, zo kun je switchen van een negatief gevoel naar een stuk positiever gevoel.

Complimentjes geven, lijkt zoiets kleins, toch doen we het te weinig naar elkaar. Het geeft jezelf een positief gevoel als je het geeft en als je het krijgt. Dus gewoon mee beginnen! Maak een lijstje met mensen die jij wel een compliment zou willen geven, en start vandaag nog met de eerste! Hoe bewuster je ervaart wat het met je doet, hoe langer je de positieve vibe vast kunt houden!


Wie is Charlotte Labee?

Charlotte Labee is brain balance expert. Ze staat midden in het leven en probeert het maximale eruit te halen. Ze beleefde pieken en dalen, successen en tegenvallers. Aan de hand van het Golden Growth Model® helpt ze mensen om in zes stappen meer bewust te worden van de werking van de hersenen en de mindset structureel te veranderen. Het unieke van dit model is dat het de Muda Muri Mura methode bevat, geïnspireerd op het Japanse Kaizen. Deze methode zorgt ervoor dat je in balans komt en blijft, zowel in privé als op je werk.

Kijk voor meer informatie op Charlottelabee.com.

Tekst: Charlotte Labee | Fotografie: Marilyn Bartman

TIP

Seks werkt ook prima tegen stress, dus waarom niet deze satisfyer pro aanschaffen?

Satisfyer Pro 2 met Easylove Tarzan Vibrator Combinatie

Meest populaire seksspeeltjes van het jaar
KLIK HIER

Gerelateerde artikelen