yoga

Versterk je weerstand met yoga

Yoga helpt je om sterk, flexibel en mindful te worden. Maar wist je dat je ook je weerstand kunt verbeteren met yoga?

Yoga doet meer voor je lichaam dan het flexibel houden. Het brengt je lijf tot rust, waardoor het
in een staat van herstel komt. Je longen krijgen meer ruimte en giftige afvalstoffen worden beter afgevoerd. Ook werkt yoga ontspannend en word je minder vatbaar voor ziektes en bacteriën.

Lees ook: 5 beste yoga oefeningen voor strakke billen

Zonnegroet

Warm je lichaam eerst even op voordat je aan een serie begint. Bijvoorbeeld door 2 of 3 keer een Zonnegroet te doen. Die versterkt je longen en een zonnegroet stimuleert het lymfesysteem om gifstoffen uit je bloed af te voeren. Een goed begin voor een sterk immuunsysteem.

Lees ook: weg met de stress in 2024

Stress is de grote boosdoener

Naast te weinig slaap of een tekort aan vitaminen is vooral stress een grote boosdoener voor je immuunsysteem. Te veel stress zorgt ervoor dat je lichaam vatbaarder wordt voor ziektes en virussen en eerder ontstekingen oploopt. Door regelmatig aan yoga te doen, neemt de hoeveelheid stress in je lichaam af. En dat houdt ziekmakers buiten de deur.

Yogaoefeningen Voor Stevigere Borsten

Poses

Denk bijvoorbeeld aan de vuurademhaling, child’s pose met twist, gebroken kaars, zittende twist, cat & cow en downward facing dog. De zittende twist bijvoorbeeld masseert je buikorganen. Zodra je uit de houding komt, krijgen je organen ruimte en worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd. De gebroken kaars opent je luchtwegen en zorgt voor een heerlijke ontspanning. Zo dragen al deze oefeningen bij aan een sterk en gezond immuunsysteem.

TEKST CRISSY MULDER, Santé 23 november 2023 | BEELD GETTY IMAGES

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Springlane Kaia food processor
Food Processor Ad
Bestel hier