Yoga Oefening Billen

5 beste yogaoefeningen voor strakke billen

Er zijn talloze manieren om aan die droom-billen te werken, en yoga is daar een van. Bovendien brengt yoga nog een hoop andere gezondheidsvoordelen met zich mee, zoals betere flexibiliteit, meer kracht en een verbeterde balans. Hier de vijf beste yogaoefeningen om je billen in topvorm te krijgen.

Beste yogaoefeningen voor strakke billen

Brugpose

Allereerst de brugpose, een basisoefening die wonderen doet voor je billen. Ga op je rug liggen, buig je knieën en zet je voeten plat op de grond, op heupbreedte van elkaar. Til vervolgens je heupen op en knijp je billen samen. Houd deze positie vast en laat daarna langzaam weer los. Deze oefening is ideaal voor beginners en kan thuis uitgevoerd worden zonder enige extra uitrusting.

Yoga Strakkere Billen brugpose

Stoel pose

De stoel pose is een fantastische oefening voor het versterken van je dijen en billen. Ga staan met je voeten samen en buig dan je knieën alsof je op een stoel gaat zitten. Strek je armen uit naar boven en houd je rug recht. Blijf in deze positie voor een paar ademhalingen en kom dan langzaam weer omhoog. Deze houding daagt je balans uit en werkt effectief aan je bilspieren.

Stoelpose Yoga Strakkere Billen

Donkey kicks

Vervolgens hebben we de donkey kicks, een dynamische oefening die je bilspieren activeert. Ga op handen en knieën zitten en schop dan één been naar achteren, terwijl je je knie gebogen houdt. Doe een serie van deze schoppen en wissel daarna van been. Deze oefening is niet alleen goed voor je billen, maar ook voor je onderrug.

Lees ook: 5 beste yogaoefeningen voor een betere spijsvertering

Donkey Kicks

Pigeon pose

De pigeon pose is een wat meer geavanceerde houding die zowel je billen als je heupen opent. Begin in een plankpositie, breng één been naar voren en laat je heup zakken naar de grond. Zorg ervoor dat je andere been gestrekt is achter je. Blijf in deze positie voor een paar ademhalingen en wissel dan van kant. Deze pose helpt om spanning in de billen los te laten en ze tegelijkertijd te versterken.

pigeon pose

Warrior III

Tot slot is er de Warrior III pose, een balansoefening die je hele achterwerk aan het werk zet. Sta op één been, buig voorover en til je andere been op tot het parallel is aan de grond. Strek je armen uit naar voren en houd je rug recht. Blijf in deze positie voor een paar ademhalingen en wissel dan van been. Deze houding verbetert niet alleen de kracht in je billen, maar ook je stabiliteit en concentratie.

Yoga Strakkere Billen Warrior III

Met deze vijf yogaoefeningen werk je effectief aan strakkere en sterkere billen. Blijf consistent in je oefeningen, let goed op je ademhaling en je zult al snel resultaat zien. Yoga is een heerlijke manier om aan je lichaam te werken en tegelijkertijd je geest tot rust te brengen. Dus trek die yogamat uit de kast en ga aan de slag.

Santé’s favoriet

Yin yoga werkt in op de dieper liggende bindweefsels, wat uiteindelijk een soepeler lichaam en een mooiere lichaamshouding oplevert. Het boek Yin Yoga bevat: ruim 200 verhelderende foto’s, duidelijke beschrijvingen van de oefeningen, tal van variaties op de oefeningen. Houd je van Yoga dan mag dit boek niet ontbreken in jouw boekenkast. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: De 5 beste yogahoudingen om af te vallen en vet te verliezen

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker