Madonna

Zo ziet Madonna er nu uit

The Queen of Pop is 65 en overleefde ternauwernood een zware infectie waardoor ze op de intensive care belandde. Maar nu treedt ze op in de Ziggo Dome en is in topvorm.

Wie in de jaren tachtig opgroeide, luisterde naar Prince, Michael Jackson, George Michael en Madonna. Ook als je eigen muzieksmaak anders was, kon je niet om deze vier iconen heen. Alleen Madonna leeft nog. Naar eigen zeggen omdat ze altijd goed voor haar lichaam heeft gezorgd. Veel yoga, heel veel sporten, fitness, gezonde voeding en geen drugs. Als ze haar gezicht natuurlijk ouder had laten worden, hadden we kunnen zien hoe ze er op 65 jarige leeftijd uit had gezien. Nu is haar gezicht door Botox en fillers flink veranderd. Maar als we dat even wegdenken, zien we vooral een vrouw die nog altijd bruist van energie.

Madonna
Madonna 1

Intensive care

Door een bacteriële infectie belandde ze afgelopen zomer op de Intensive Care van een ziekenhuis in New York. Een aantal dagen was haar situatie uiterst kritiek. “Ik ben vijf dagen van mijn leven – of mijn dood – helemaal kwijt,” zei ze daarover tegen haar fans. Na het ziekenhuis volgde een lange revalidatie, maar al snel volgde haar show, waarmee ze nu toert. De Engelse kranten schreven: ‘back into the groove’. Iedereen was lovend over Madonna.

Lees ook: waarom zien sommige vrouwen er jonger uit dan ze zijn

Ageism

Dat bij elk optreden haar leeftijd wordt genoemd, maakt haar trouwens kwaad. Ageism, noemt Madonna de nieuwe obstakels die ze als popster van boven de zestig ziet. Tegen Het Parool vertelde ze:

“Het is de zoveelste vloek van het vrouw zijn, ja. Je wordt geacht geen lol meer te hebben nadat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt, heb ik gemerkt. Mijn leeftijd wordt tegenwoordig altijd in één adem genoemd met mijn naam. Als een beperkende factor. Het is niets meer dan een nieuwe vorm van discriminatie en seksisme. Het leek wel een misdaad toen ik zestig werd. Die houding ga ik bevechten.”

Lees ook: kunnen vrouwen ook een midlife crisis krijgen?

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

1 DECEMBER 2023

Tip van de redactie

Van zelfdestructieve jeugd naar internationale yogacelebrity: Yoga Girl onthult Rachel Brathen’s inspirerende reis. Dit boek vermengt haar unieke verhaal met yogaoefeningdn en heerlijke recepten, omlijst door paradijselijke beelden uit Aruba. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Yoga girl

Yoga girl

Rachel Brathen