Ulrika Menig

Nu zien: dit is de bedenkster van de crompouce

Weinig tompouces en croissants kregen zo veel media aandacht als de crompouce. En dit is de bedenkster van de crompouce: Ulrika Menig.

Je kon er niet omheen, de kruising tussen de tompuce en de croissant: de crompouce. In 2020 bedacht en geregistreerd door marketeer/ product ontwikkelaar Ulrika Menig. Ze bedacht de grappige kruising voor Bammetje Bakery. Inmiddels ligt haar uitvinding bij veel bakkers, maar ook bij grote supermarkten. Ulrika was het daar niet mee eens en schakelde een advocaat in. Inmiddels zijn supermarktketens Jumbo en Albert Heijn gestopt met de naam crompouce. De populaire lekkernij blijft wel in de schappen, maar krijgt een andere naam. Bij Jumbo heet het product voortaan tompoucecroissant en Albert Heijn noemt het AH Tompouce Croissant.

Lees ook: hoeveel calorieën zitten er in een crompouce?

Ulrika Menig en de crompouce

Bammetje Bakery ulrika menig
Bammetje Bakery Ulrika Menig

In juni 2020 schreef Ulrika op de Facebook pagina van Bammetje Bakery: ”

We hebben een zwak voor belachelijke productnamen in de bakery. Daarom deze week een wel heel leuke special op het menu: De Crompouce. 😅 Dit weekend genieten van een croissantje én een tompouce? Gaan we regelen!”

Nadat de crompouce ene groot succes bleek, bood ze die later opneiuw aan in de bakkerij:

“Yaaas she’s back!!! Na veler verzoek moest onze nieuwste creatie, de Crompouce toch echt weer op het menu.”

Lees ook: Dit zijn de gezondste vetten

Tip van de redactie

Karin Luiten wil mensen lekker laten eten zónder pakjes en zakjes. Wereldgerechten, we zijn er allemaal dol op. Waarom altijd aardappels-groente- vlees als je ook de ene avond Spaans kunt eten, de volgende Mexicaans en de dag daarna Chinees? Met haar nieuwste kookboek Wereldgerechten reis je in 115 recepten de wereld rond. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD FACEBOOK BAMMETJE BAKERY

Karin Luiten