Crompouce

Hoeveel calorieën zitten er in een crompouce?

De crompouce is een kruising tussen een croissant en een tompouce. Wij vroegen ons af hoeveel calorieën er eigenlijk in zitten.

Bakker Ulrika Menig, eigenaar van Bammetje Bakery, in Utrecht zegt op haar Instagram account dat ze de crompouce in 2020 heeft bedacht en de merknaam tijdens de lockdown te hebben laten registreren. De afgelopen maanden werd de crompouce een enorme rage en er is bijna geen bakker meer die ‘m niet verkoopt. een bakker uit Zeeland beweert de cormpouce al meer dan dertig jaar te verkopen onder de naam ‘roze flap’, wat wij iets minder lekker vinden klinken. Bakker van Maanen, die de rage begon schreef op Instagram: “Hij is terug en niet van plan om meer weg te gaan! 💕 De befaamde Bakker van Maanen Crompouce® croissant. Een combinatie van de Franse roomboter croissant en onze klassieke tompouce. Gevuld met Zwitserse room en afgewerkt met roze chocolade…”

Lees ook: dit is de bedenkster van de crompouce

Calorieën in de crompouce

Bladerdeeg, banketbakkersroom en roze glazuur of chocola, dat kan niet anders dan bomvol calorieën zitten, toch? een gewone tompouce heeft al snel 288 Kcal. Volgens Bakkerij van Maanen heeft de crompouce 353 Kcal. Dat zijn dus 65 extra calorieën. Dat valt mee, vinden wij. De vraag wie de crompouce precies heeft uitgevonden laten we even in het midden. Wij rennen nu naar de bakker.

Lees ook: met dit dieet viel Adele 45 kilo af

Tekst Santenl/ Manon Daelmans, beeld GettyImages