Hoevaak Kerstboom Water Geven kerstmis tips sante

Zo vaak moet je je kerstboom water geven volgens kenners

Sommigen wachten tot de Sint uit het land is, terwijl bij anderen de kerstboom al in november opgetuigd in de kamer staat. Heb je een echte boom? Dan hoop je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk blijft staan. Hoe je dat doet? Door water te geven op het juiste moment. En zo vaak moet je je kerstboom water geven.

Hoe vaak moet je een kerstboom water geven? Wij vroegen het aan een paar kerstboom verkopers, de echte kenners dus. En dit was hun advies:

Kerst boom met kluit of stam

Wanneer je een echte kerstboom gaat kopen kun je natuurlijk kiezen tussen heel veel verschillende soorten en maten. Het belangrijkste verschil is echter of je een kerstboom met kluit koopt of alleen met een afgezaagde stam. Vroeger werd er vooral gekozen voor een stam, maar tegenwoordig zie je veel meer bomen met kluit. Het voordeel daarvan is dat de wortels aan de boom blijven zitten. Daardoor kan de boom gemakkelijker water opnemen en blijft hij langer groen.

Lees ook: De kerstboom optuigen, vanaf wanneer kan het?

Kerst Boom Water Geven hoe vaak tips sante kerstmis feestdagen

Kerstboom water geven

Wat je ook kiest, één ding is zeker: je boom heeft water nodig om in leven te blijven. Heb je een boom met een afgezaagde stam? Dan schroef je die op een speciale standaard met een waterreservoir die je elke keer bij kunt vullen. Een kerstboom met stam kun je bijvoorbeeld overpoten in een speciekuip. Zo loopt het water niet uit je pot over de vloer.

Lees ook: wat is beter? Een echte of een neppe kerstboom?

Je kerstboom heeft best veel water nodig om mooi te blijven. Niet zo gek natuurlijk, je haalt ‘m vanuit de natuur opeens naar binnen in een warme woonkamer. Geef de boom met kluit meteen water wanneer je hem binnen neerzet en daarna dagelijks zo’n 0,5 tot 1 liter. De kerstboom zonder kluit moet altijd onder de water staan. Zorg er daarom voor dat je een keer in de 2 dagen een kan water toevoegt aan het reservoir. Zo geef je je kerstboom water.

Lees ook: de leukste kerstballen

Wat Is Beter Een Echte Of Een Neppe Kerstboom

Tip van de redactie:

Verrijk je kerstboom dit jaar met deze set van 6 glazen zuurstokken, elk 12 cm groot. Een unieke en speelse toevoeging aan je kerstdecoratie, geheel gemaakt van glas voor een extra fonkeling tussen de takken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST RACHEL VIETH
BEELD GETTY IMAGES
BRON MARGRIET, LIBELLE
6 DECEMBER 2023