Untitled Design 63

Kerstman populairder dan Sinterklaas

Die arme Sint. Uit onderzoek blijkt dat de Kerstman de populariteitsstrijd wint van de gulle gever uit Spanje.

De strijd tussen Sint en Santa is losgebarsten. Knutselen we liever aan een sinterklaassurprise of gaan we toch voor cadeaus onder de kerstboom? Helaas Sinterklaas, Nederlanders maken liever iets moois van hun kerstcadeaus dan dat ze knutselen aan een surprise.

Lees ook: heb jij last van sinterklaas stress?

Kerstman populairder

In opdracht van de Nationale Tijdschriftenbon deed PanelWizard onderzoek onder 535 Nederlanders, waaruit bleek dat de Kerstman flink aan populariteit wint. Op maar liefst negen van de veertien feestelijke onderdelen scoort Santa hoger dan Sint. Zo slaan Nederlanders liever kerstkransjes in dan pepernoten en sturen we liever een zoete kerstkaart dan dat we een plagerig gedicht bij het cadeau stoppen. Maar de Sint hoeft niet te treuren, zijn pieten zijn wel populairder dan Santa’s elfjes en paard Amerigo wint het van rendier Rudolph.

Lees ook: zo veel kost 5 minuten douchen

Hoor wie klopt daar kinderen…
In ruim een kwart van de families wordt het vieren van Kerstmis of Sinterklaas bepaald door de aanwezigheid van kleine kinderen. In één op de vijf huishoudens verschilt binnen het gezin de voorkeur voor het vieren van Kerstmis of Sinterklaas. Bij 10 procent mondt dit jaarlijks zelfs uit in een discussie over welke feestdag uitgebreid gevierd moet worden. En hoewel het samenzijn voorop staat (69 procent), vindt de helft van Nederland cadeaus de echte sfeermakers van de feestdagen. En dit is dit jaar het populairste cadeau dat op het verlanglijstje van de sint én de kerstman staat. Waarschuwing: niet goedkoop.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

1 DECEMBER 2023

Tip van de redactie

Ontdek de charme van Hollandse gezelligheid met deze unieke set van drie waxinelichthouders, vormgegeven als sfeervolle grachtenhuisjes met authentieke trapgevels. Een origineel cadeau dat warmte en sfeer in elk interieur brengt, met kaarslicht dat sfeervol door de raampjes schijnt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.