kippensoep

Waarom je je beter voelt na het eten van kippensoep

Eet jij als je ziek bent een kop kippensoep en voel je je dan een stuk beter? Sommige soepen hebben helende eigenschappen, zo ook kippensoep en dit is waarom.

 

Een oude Griekse arts zei ooit: “Laat uw voedsel, uw medicijn zijn.” Eten zal je misschien minder snel als medicijn beschouwen. Toch zijn er verschillende voedingsmiddelen, waaronder kippensoep waardoor je je beter kunt gaan voelen.

Lees ook: ‘9x thee met een gezonde werking’

Witte bloedcellen

American College of Chest Physicians deed onderzoek naar de werking van kippensoep op het menselijk lichaam. Voor dit onderzoek werd een rijk gevulde kippensoep gebruikt met veel groente. De onderzoekers ontdekten dat kippensoep een mild ontstekingsremmend effect heeft, waardoor witte bloedcellen zich anders gaan gedragen. Het ontstekingsremmende effect draagt bij aan de behandeling van verkoudheid en infecties in de bovenste luchtwegen.

Voedingsstoffen

Als je je niet lekker voelt, heb je veel eiwitten nodig om weer aan te sterken. Kippensoep bevat precies die voedingsstoffen die jouw lichaam nodig heeft om zichzelf weer te herstellen.

Kippensoep zelf maken of uit de supermarkt

Er is ook onderzoek gedaan naar het verschil tussen een zelfgemaakte soep en een soep uit de supermarkt. Voor een goede werking is het vooral belangrijk dat de soep veel groente en kip bevat. De soep uit de supermarkt heeft iets minder voordelen, maar het scheelt niet veel met een zelfgemaakte. Een blik soep in de voorraadkast is dus altijd verstandig, mocht je onverwachts een griepje krijgen…

Bron: realsimple.com

Gerelateerde artikelen