Placeholder

Stralende huid? Deze voedingsmiddelen doen wonderen!

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een perzikhuidje en kunnen we niet met alleen een plens water in het gezicht de dag beginnen. In plaats van met crèmes te smeren, zijn er ook voedingsmiddelen die je huid laten stralen.

 

Aan het DNA kunnen we niets veranderen en acne is niet volledig weg te werken. Toch kan je een stralende huid een beetje sturen door je voeding. Deze zes voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je huid er gezonder en beter uitziet.

Lees ook: ‘In 6 stappen van je grauwe herfstteint af’

Boerenkool

Een bron van vitamine A, C en E. Deze vitamines stimuleren de celgroei en werken verjongend. Deze groente zit vol met mineralen zoals calcium en magnesium. Precies wat een gezonde huid nodig heeft.

Walnoten

Walnoten hebben verschillende eigenschappen die een gezonde huid bevorderen. Zij vormen namelijk een goede bron van essentiële vetzuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken.

Komkommer

Dit had je niet verwacht van de komkommer, maar voor je huid wordt het gezien als een waar wondermiddel van de natuur. De hydraterende structuur van deze groente zorgt voor een gezondere, jongere en zachtere huid. Een komkommer bevat veel vitamine B en C, calcium, ijzer, zink en magnesium.

Pompoenzaad

Een handvol pompoenzaad bevat veel vitamine B. Het is dan ook een cruciaal ingrediënt voor een stralende huid, een weelderige coupe en sterke nagels. De vele mineralen die pompoenzaden bevatten kunnen ook acne verminderen.

Papaya

De oranjekleur heeft de papaya te danken aan het pigment bètacaroteen. In dit pigment zit een grote hoeveelheid vitamine A, wat zorgt voor een reparatie van de huid. Als je deze vrucht eet houd je je huid fris en bevordert je stofwisseling. Lust je geen papaya? Bètacaroteen zit ook in zoete aardappel en paprika’s.

Tomaten

Tomaten beschermen de huid tegen schadelijke effecten van de zon, zoals verbranding en veroudering. Dit komt door  het stofje lycopeen, wat ook de rode kleur aan tomaten geeft

Bron: hln.be & gezondheidsnet.nl

Gerelateerde artikelen