herfstteint

In 6 stappen van je grauwe herfstteint af

Ken je dat? Hoe verder het kwik naar beneden gaat, hoe meer kleur je verliest in je gezicht. Santé’s beautyredacteur Carlijn is er klaar mee en ontdekt hét stappenplan tegen een grauwe herfstteint. Kom maar door met die glow, ook in het najaar!

1. Plens ijskoud water

Moeite met wakker worden? Een plens ijskoud water in je gezicht doet wonderen. Bijkomend voordeel: de bloedsomloop wordt gestimuleerd, waardoor je een rozig kleurtje krijgt.

 Lees ook:Bye, bye doffe huid!

2. Exfoliëren met gemalen amandelen

Geef je huid een kickstart door ’s ochtends te reinigen met een reiniger die mild exfolieert. Mijn ultieme favoriet, al járen, is Angels on Bare Skin van LUSH. Deze natuurlijke cleanser bevat kalmerende lavendel, reinigende klei en licht scrubbende amandeldeeltjes. Een gezonde teint gegarandeerd.

3. Vocht, vocht en nog meer vocht

Of je nu een vette of droge huid hebt: hydrateren is een must. Vocht gaat uitdroging tegen en voorkomt dat je te maken krijgt met droogtelijntjes. En da’s bad news, want deze tekenen van droogte kunnen je een grauwe look geven. Tip: breng een toner of lotion aan terwijl je huid nog vochtig is. Zo trekt het vocht beter in de huid.

herfstteint

4. Druppel zelfbruiner

Een zelfbruiner kan een tricky product zijn. Denk: te bruin, vlekken en een onregelmatige teint. Voorkom een zelfbruinerdebacle door het goedje te mengen met je dagcrème. Een of twee druppels zelfbruiner zijn voldoende om je een subtiele sunkissed glow te geven. Mijn favoriet is Addition Concentré Eclat van Clarins. Na twee dagen smeren is die grauwe herfstteint als sneeuw voor de zon verdwenen.

5. Subtiele shimmers 

Van een klein beetje glitters is nog nooit iemand minder geworden. Sterker nog: een kleine dosis shimmers kan een einde maken aan je kleurloze herfstsnoet. Meng een klein beetje vloeibare highlighter door je foundation en breng de mix al deppend aan met een vochtig sponsje. Ook een optie: kies een foundation met licht reflecterende pigmenten.

6. Roze wangen

Geen make-uptasje is dit seizoen compleet zonder roze blush. Blush geeft kleur aan je gezicht en brengt je teint tot leven. Beperk je vooral niet tot de appeltjes van je wangen; ook op het puntje van je neus misstaat een ieniemienie-beetje roze blush niet.

Tekst: Carlijn Biesemaat

Gerelateerde artikelen