Placeholder

Recept voor gebakken zoete aardappel met crème fraîche en Pulled Oats

Zoete aardappel is altijd goed. Probeer deze gebakken en gevulde variant eens.

Ingrediënten

Voor 2-3 personen

  • 3 kleine zoete aardappels
  • Olie
  • Zout
  • Zwarte peper

Als toppings

  • 1 pak Pulled Oats® Tomato
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 dl zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl honing of agavesiroop
  • Zout
  • Verse tijm en/of jouw favoriete kruiden

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225°C.
2. Snijd de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels ongeveer 40 minuten, of totdat ze zacht zijn.
3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
4. Schep een flinke lepel vulling op de zoete aardappels zodra ze klaar zijn. Geniet!

Pulled Oats van Gold & Green zijn een volwaardige vleesvervanger. Kijk voor meer informatie op de website.

Gerelateerde artikelen