Met Dit Dieet Viel Oprah Winfrey Veel Kilo’s Af dit dieet

Oprah Winfrey vertelt openhartig over haar dieet

Oprah Winfrey en afvallen zijn twee woorden die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Maar deze keer lukte het haar toch maar mooi weer om zonder veel moeite zo veel kilo’s af te vallen. Nu vertelt ze openhartig over haar Ozempic dieet.

Tijdens een gala in Los Angeles verscheen Oprah Winfrey een paar maanden geleden in een schitterende jurk, maat 36. Oprah was heel wat kilo’s kwijt geraakt, dat was duidelijk. En haar nieuwe look staat haar goed. Uiteraard vroeg iedereen zich af wat haar geheim was. Want Oprah worstelt al meer dan een halve eeuw met haar gewicht. Nu vertelt ze openhartig over haar dieet.

Oprah Winfrey afvallen

Oprah Winfrey Afghevallen Dieet Sante
Oprah Winfrey afgevallen

Al sinds 2015 is Oprah Winfrey ambassadrice voor Weight Watchers, waarvan ze ook tien procent van de aandelen bezit. Ze raakte met behulp van WW vele kilo’s kwijt, maar kreeg ze vaak ook weer terug. Deze keer raakte ze volgens eigen zeggen haar overgewicht kwijt op wilskracht. Maar ook met hulp van het programma van Weight Watchers. “Weight Watchers is makkelijker dan elk ander programma dat ik ooit heb gevolgd”, zei ze. “Het is een levensstijl. Je hebt nooit het gevoel dat je op dieet bent en dat werkt voor mij.”

Loopband

Tijdens de gala avond verklapte ze dat ze een deel van haar gewichtsverlies te danken heeft aan heel veel tijd op de loopband doorbrengen. ” Elke ochtend sta ik 20 minuten op mijn cross trainer en daarna nog een half uur op de loopband. Ik begin op niveau 3 en dan verhoog ik dat elke minuut tot ik bij niveau 12 of 15 ben. Daarna doe ik situps en ik iendig met meditatie.” Dit is wat ze in 2017 aan de Hollywood Reporter vertelde over haar fitness training. En op het gala verklapte ze dat ze dat nog steeds doet.

Lees ook: met dit dieet kun je met gemak 10 kilo afvallen

Weight Watchers

In haar boek Het leven dat jou past haalde Oprah ooit een citaat van de Japanse dichter Mizuta Masahide aan: ‘De schuur is afgebrand. Nu kan ik de maan zien.’ Kort samengevat betekent dat dat je uit al het slechte iets goeds kunt halen. Voor Oprah is dat een levensles die ze haar leven met zich meedraagt, zegt ze zelf. En haar succes bij Weight Watchers heeft ze niet alleen aan het voedingsprogramma te danken, maar zeker ook aan haar ijzersterke geloof in zichzelf en nooit willen opgeven. Fantastisch voorbeeld natuurlijk, in welke maat dan ook.

Meer dan honderd kilo

Oprah vertelde ook dat elke keer dat ze meer dan honderd kilo woog, ze merkte dat mensen haar anders behandelden. En ook al is er bijna niemand over wie zo vaak over afvallen en egwicht wordt gesproken als over haar, benadrukt de ster dat het voorbij moet zijn met ‘fat shaming’ en het altijd maar nadruk leggen op de omvang en het gewicht van mensen.

Lees ook: 2024 is het Chinese jaar van de draak

Hoe Raakte Oprah Haar Gewicht Kwijt

Lees ook: 3 trucjes die helpen met afvallen

Bekijk ook het onderstaande filmfragment waarin Oprah openhartig vertelt over haar dieetpillen

Oprah Winfrey Dieet Kilo sante
Oprah Winfrey tijdend gala avond The Color Purple

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

Tip van de redactie

Vroeger waren de recepten en methode van Weight Watchers alleen beschikbaar als je betalend lid was en naar de bijeenkomsten ging. Tegenwoordig kun je ook online ene programma volgen, en de kookboeken rechtstreeks kopen. Zoals deze voor 365 dagen recepten van Weight Watchers.

Untitled Design 1
Bestel hier