Placeholder

Met deze natuurlijke slaapmiddeltjes val je beter in slaap

De slaap vatten; voor sommige is het geen probleem en anderen liggen uren te draaien voordat ze hun nachtrust vinden. Ben jij niet van de slaappillen of ben je ze zat? Probeer dan eens deze natuurlijke slaapmiddeltjes.

 

Lavendel

Deze lekker ruikende paarse bloem wordt voor veel doeleinden gebruikt. Als slaapmiddel is het een ideaal ingrediënt. De geur van lavendel laat je namelijk ontspannen en vermindert het piekeren voor het slapen gaan. Uit onderzoek blijkt dat de geur van lavendel in je slaapkamer de duur en de kwaliteit van je slaap kan verbeteren.

Lees ook: ‘Met dit Japanse slaaptrucje val je beter in slaap

Zo doe je het

Je bent waarschijnlijk wel bekend met lavendel geurzakjes die je tussen je kleren legt. Deze kan je ook heel makkelijk zelf maken! Neem een klein stoffen zakje en doe daar de blaadjes van de lavendel in met wat havermout. Doe dit zakje in je kussensloop en slapen maar!

Valeriaan

Een valeriaan is een kruidachtige plant. In tegendeel als bij de lavendel hebben heb je hier niet de bloemetjes, maar juist de wortel nodig voor een goede nachtrust.  De valeriaan geeft een kalmerend en hypnotiserend effect door de aromatische oliën die het bevat. Deze plant wordt vaak aangeraden bij mensen die last hebben van slapeloosheid bij onregelmatige slaaptijden.

Zo doe je het

Neem een uur voordat je naar bed gaat een pilletje met valeriaan. Lees de bijsluiter voor meer informatie. Meestal wordt er aangeraden om te beginnen met een kleine hoeveelheid van 300mg.

Kamille

Kamille is een bloem die wat lijkt op een madeliefje. Het blad van deze bloem zorgt ervoor dat jij meer ontspant en de slaap vat.

Zo doe je het

Bijna in elke supermarkt kan je kamillethee vinden. Er is keus uit verschillende smaakjes. Drink een uur voordat je naar bed gaat een kopje kamillethee en vergeet niet te plassen. Anders wordt je nachtrust weer verstoort…

Bron: womenshealthmag.com

Gerelateerde artikelen