winterdo's en don'ts

Winterdo’s en don’ts

Met de kou van deze week kun je vast nog wel wat tips gebruiken als het gaat om een healthy lifestyle. Dít zijn de absolute winterdo’s en don’ts.

Winterdo’s

✔ Blijf drinken als je buiten sport

Ook nu heeft je lichaam extra vocht nodig om het vochtverlies door zweet op te vangen.

Lees ook:Voorkom een winterdip met deze tips

✔ Koud douchen

De combinatie van droge winterlucht, een lage lucht-vochtigheid binnenshuis en hete douches zijn volgens de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie funest voor je huid. Een korte, koude douche maakt je huid minder droog en stimuleert de bloedsomloop.

✔ Lekker naar buiten gaan

Zo went je lichaam aan de kou en stimuleer je de bloedsomloop, waarmee je koude handen en voeten tegengaat. Als je hooikoorts hebt, is dit sowieso hét seizoen voor buitenactiviteiten: in de winter hangt er geen stuifmeel van bomen, grassen en onkruid in de lucht.

Winterdon’ts

✘ Naar buiten gaan zonder zonnebrandcrème

Er is ook schadelijke uv-straling in de winter en die gaat dwars door wolken heen. Door de weerkaatsing van zonlicht op sneeuw kun je zelfs flink verbranden.

✘ Alcohol drinken om warm te worden

Alcohol verwijdt de bloedvaten, waardoor je lichaamswarmte verliest. Volgens Jelinek kan je huid na een drankje weliswaar warmen aanvoelen, maar heeft je lichaam in werkelijkheid een lagere temperatuur. Dit betekent een groter risico op onderkoeling.

Bron: Santé december 2019, tekst: Kim van der Meulen, beeld GettyImages

TIP

Seks werkt ook prima tegen stress, dus waarom niet deze satisfyer pro aanschaffen?

Satisfyer Pro 2 met Easylove Tarzan Vibrator Combinatie

Meest populaire seksspeeltjes van het jaar
KLIK HIER

Gerelateerde artikelen