Smoothie Cellery 2100x1440

Opgeblazen gevoel? Dít kun je eten om het tegen te gaan

Ongezond eten en stress kunnen je buik opblazen tot formaat luchtballon. Handig om te weten wat je kunt eten om dat vervelende gevoel tegen te gaan.

Bleekselderij

Bleekselderij bestaat voor 95 procent uit water en helpt je darmen door te spoelen, is ontstekingsremmend en ontgift. Bleekselderij(sap) zit vol goede voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten.. Het beste kun je bleekselderij als een sapje drinken. Dit maak je door één stronk bleekselderij te nemen en de stengels los te snijden. Was de stengels en de bladeren goed, zodat eventueel zand eraf is. Snijd in stukken en doe ze in een juicer. Pers eventueel nog andere ingrediënten voor de smaak, zoals citroen. Het beste drink je bleekselderijsap ’s ochtends op een nuchtere maag.

Lees ook:Zwaar getafeld: deze yogapose geeft verlichting

Aardbeien

Een belangrijke veroorzaker van een opgeblazen buik is steenfruit, zoals pruimen, perziken en mango. Aardbeien, daarentegen, bevatten veel vezels en weinig fructose (suikers die buikproblemen kunnen veroorzaken). Een gezonde keuze als je buik snel ‘opblaast’.

Glutenvrije alternatieven

Granen en gluten kunnen een opgeblazen gevoel veroorzaken. Glutenvrije alternatieven van bijvoorbeeld tarwe zijn zuivere haver, quinoa, boekweit, amandelmeel en kokosmeel.

Gerelateerde artikelen