6 oorzaken van vervellende voeten

6 oorzaken van vervellende voeten

Hangen de vellen aan je voeten? Dat kan aan één van deze oorzaken liggen.

1. Schimmelinfectie waardoor je voeten vervellen

Als je voeten vervellen, kan dat ongemerkt door een schimmelinfectie komen. Een schimmelinfectie jeukt namelijk lang niet altijd. Vooral als je sport op blote voeten of doucht in openbare douches kun je makkelijk een schimmelinfectie oplopen. Al heb je geen last van de infectie, het is toch belangrijk om het te behandelen. Je wilt niet dat je nagels ook geïnfecteerd worden.

2. Zweetvoeten

Zweetvoeten maken van je voeten een vochtige plek en dat maakt ze vatbaar voor infecties die voor vellen kunnen zorgen.

3. Schoenen waarin je voeten schuiven

Wrijving kan zorgen voor blaren. Misschien heb je ongemerkt blaren gehad onder je voet. Bij de genezing kan je huid gaan vervellen.

4. Verbrande voetzolen

De kans is groot dat je je voetzolen niet insmeert met een spf, maar het kan wel gebeuren dat je voetzolen verbranden en gaan vervellen.

5. Eczeem

Er zijn verschillende soorten van eczeem. Het kan zorgen voor jeuk, roodheid, droogheid of… vervellen. Je kunt eczeem ontwikkelen als je volwassen bent.

6. Droge voeten

Smeer jij je voeten wel eens in met een vette crème? Het zou kunnen dat de oplossing zo eenvoudig is. Geef je droge voeten wat extra aandacht. Een puimsteen kan wonderen doen. Gebruik hem onder de douche om de dode huid van je voeten te verwijderen. in het geval van eczeem of een schimmelinfectie kan de huisarts je een crème voorschrijven.

Bron: Prevention | Beeld: Shutterstock