Untitled Design 6

Kalknagels? Zo kom je ervan af

Deze tip komt van een paardenhoefverzorger. Hoeven zijn namelijk te vergelijken met onze nagels. En ook paarden krijgen last van hun ‘nagels’. Wat wij kalknagels noemen, zijn eigenlijk schimmelnagels. Bij de drogist kun je allerlei middeltjes kopen om op je nagels te smeren en op internetfora wisselen mensen allerlei tips uit om van die schimmelnagels af te komen. Niks helpt. Maar bij paarden helpt wel een heel handig huismiddeltje en nu blijkt dat zelfde huismiddeltje ook bij mensen prima te werken.

Voeten met mooie nagels

Zo kom je van je van je kalknagels af. Dit is wat je nodig hebt:

  1. Een plantenspuit (6 euro)
  2. Een fles natuurazijn (4 euro)
  3. Deze essentiële olie (8 euro)
  4. Lavendelolie (7 euro)
  5. Eucalyptusolie (8 euro)
  6. En tea tree oil (7 euro)
  7. Een stevige ijzeren vijl of een elektrische nagelvijl (30 euro)

In totaal ben je een 70 euro kwijt, maar daar doe je vervolgens zeker twee jaar mee. Na een jaar zijn je schimmelnagels verdwenen, en het jaar erna hou je het nog een beetje bij om te zorgen dat het niet meer terugkomt.

En dit is wat je doet: Vul de plantenspuit met azijn en wat water. Doe van elke olie ongeveer 10 of 20 druppels bij het mengsel. Het maakt niet echt uit in welke verdeling je alles in de plantenspuit gooit, want daarna schudt je de fles en elk ingrediënt heeft een sterk schimmeldodende werking.

Vijl je nagels zo dun mogelijk. Dat gaat het beste met de elektrische vijl en je kunt het daarna bijhouden met de ijzeren vijl.

Spuit daarna elke ochtend en elke avond met de plantenspuit over je nagels. Als je dat boven een wasbak doet (voet op de wasbak-rand zetten als je een beetje lenig bent), kun je daarna met een doekje ook gelijk de wasbak schoonmaken:)

Vijl je nagels een keer per week. Herhaal dit vijlen tot je nagels zijn uitgegroeid en vergeet niet om twee keer per dag met de plantenspuit je nagels nat te maken. Maak foto’s van je nagels om het verloop bij te houden. Op de foto zie je na een tijdje echt dat je nagels weer mooi zacht en roze worden.

Heb geduld, want het duurt zeker een jaar voor je nagels in hun geheel zijn vervangen. Hou je nagels daarna bij met een standaard nagelsetje.

Bron: Remco Sikkel, gezonde hoeven

Lees ook:

Zo krijg je langere nagels

Echt rijk in honderd dagen

Drie manieren waarop je avocado olie kunt gebruiken