Gezond Eten

Afvallen door gezonder te eten

Je neemt je voor om gezonder te eten, maar het komt er niet van of je houdt het niet vol. Deze tips helpen je op weg. En als je wilt helpt het je ook nog met afvallen.

1. Ga door je keukenkastjes heen
Kijk wat er allemaal in je kastjes staat en kijk welke producten je wel of juist niet helpen met afvallen.Wees kritisch. Geef de ongezonde verleidingen weg en maak een boodschappenlijstje met gezonde producten die je mist, maar wel nodig zult hebben voor je gezondere levensstijl.

2. Maak planningen
Werk zeker in het begin met boodschappenlijstjes, planningen en weekmenu’s. Je levensstijl omgooien is even wennen en dat zal in het begin niet vanzelf gaan. Maar als je het eenmaal doet, zul je merken dat afvallen ook bijna vanzelf gaat.

3. Bereid je voor
Als je met weekmenu’s werkt, kun je je beter voorbereiden. Op een avond dat je haast hebt, eet je een snelle maar gezonde hap. De restjes van je avondeten zijn bijvoorbeeld de basis voor je lunch van morgen of je kunt de avond van tevoren je lunch voor op het werk al voorbereiden. Een goede planning en voorbereiding zorgen ervoor dat je je sneller aan het plan houdt. Ook dat helpt als je gezonder wilt eten of wilt afvallen.

Tip

Apple Watch
Klik hier

4. Varieer met eten
Om alle verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Probeer regelmatig een nieuw recept uit dat bij je nieuwe levensstijl past.

5. Eet genoeg groenten
Groenten zouden niet alleen onderdeel moeten zijn van het diner. Voeg ook aan je ontbijt en lunch wat groenten toe. En lees hier meer over de basisregels van gezond eten.

Beeld: GettyImages, tekst: Santé archief

Boekentip

Kookboek
Kookboek
BESTEL HIER

Tip van de redactie

FitBike Race 2 hometrainer
Bestel hier