telefoon bed slapen slaapkamer Wat is de beste gratis meditatie app?

4 redenen om je telefoon niet in je slaapkamer te leggen

Wijkt jouw telefoon ’s nachts niet van je zijde? Dit zijn 4 redenen om je telefoon eens níet mee te nemen naar de slaapkamer.

Wist je dat… superveel smartphonegebruikers tussen de 18 en 29 jaar met de smartphone in bed slapen? Ze hebben hun telefoon dus niet alleen in de slaapkamer, maar ook daadwerkelijk IN bed…

1. Bedtijd wordt echt bedtijd

Nog even een berichtje versturen, een spelletje spelen en het laatste nieuws checken. Voor je het weet ben je een half uur met je telefoon bezig, terwijl je eigenlijk op tijd wilde slapen. Door je telefoon in de woonkamer te laten liggen, is de kans groter dat je op tijd gaat slapen.

2. Je kunt de dag rustig afsluiten

Er zijn zoveel ontspannendere manieren om de dag af te sluiten dan met je telefoon. Lees eens een boek, leg je kleding voor morgen alvast klaar, maak een to do-lijst, schrijf in je dagboek, doe ontspanningsoefeningen terwijl je in bed ligt.

Lees ook: Je telefoon is viezer dan je denkt en dit is wat je eraan kunt doen

3. Je hebt tijd voor quality time

Geef je partner extra aandacht zodra jullie onder de lakens kruipen. Na een drukke dag is dit het moment om met elkaar te praten of voor intimiteit; seks is goed voor je relatie en je nachtrust. Dat kun je van je smartphone niet altijd zeggen.

4. Het licht van je smartphone is niet goed voor je

Een uur voor het slapen zou je in het ideale geval alle schermen uitzetten. Het blauwe licht dat de schermen uitstralen zorgen er namelijk voor dat je alert blijft en dat is niet goed als je wilt slapen. Door je telefoon niet mee de slaapkamer in te nemen zet je een stap in de goede richting. Verder kan je telefoon ’s nachts oplichten of er kan een lampje knipperen. Deze vormen van licht kunnen je nachtrust onbewust verstoren.

Lees ook: 6 manieren om de slaapkamer sexyer te maken

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Relaxdaysopbergertelefoon
Bestel hier
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen