Planten In Slaapkamer

3 planten die het goed doen in je slaapkamer

Groen in de slaapkamer, niet alleen gezellig, maar ook nuttig.

Waarom planten in je slaapkamer zetten?

Bijvoorbeeld omdat groen rustgevend werkt, omdat planten de lucht zuiveren en omdat het gezellig staat in de slaapkamer. De volgende drie planten hebben zelfs nog extra nut in de slaapkamer.

Calathea: een natuurlijke wekker

Een goed dag- en nachtritme kan je helpen om beter te slapen. Niet makkelijk, want doordeweeks moet je vroeg op en in het weekend wil je het liefst uitslapen. De calathea helpt je om je ritme te bewaken. Als het donker is, sluit de calathea zijn bladeren. ’s Ochtends gaan de bladeren al ritselend weer open.

Untitled Design 11
calathea

Vleesetende plant: tegen muggen

Kun je niet slapen door gezoem bij je oor? De vleesetende plant bewaakt je nachtrust, want de muggen verdwijnen zo in de plant.

Monstera: feng shui

De monstera is misschien wel de hipste plant van dit moment. Waarom hij het ook goed doet in de slaapkamer? Volgens feng shui is deze plant goed voor je nachtrust. De monstera is een geluksbrenger en aanjager van grote dromen. Hoe toepasselijk in de slaapkamer?

Lees ook: 9 bloemen die je tuin de hele zomer kleur geven

Tip van de redactie

Hoeveel licht heeft je plant nodig, en staat hij wel op de goede plek? Wat betekent ‘halfschaduw’ of ‘indirect licht’ eigenlijk? Wat kun je doen om het junglegevoel in huis te halen? In de bestseller Een huis vol planten kun je alles lezen over hoe jouw kamerplanten gelukkig worden. En jijzelf natuurlijk ook. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Beeld getty images

Gerelateerde artikelen