koelkast indelen

Je koelkast indelen: dit is de ideale indeling

Bij de één staat alles kriskras door elkaar en de ander heeft alles netjes georganiseerd in bakjes en vakjes. Behoor jij tot de eerste groep, maar wil je hier verandering in brengen? Dan helpen deze tips je een heel eind op weg.

koelkast indelen tips

GROENTE EN FRUIT

De groentelade is voor de meeste soorten groenten een goede opbergplek. Vooral sla en andere bladgroenten gedijen er goed, want hier is de vochtregulatie het best. Ook fruit kun je prima in de groentelade bewaren.

ZUIVEL

Bewaar je pakken melk en yoghurt achter in de koelkast, want daar is het wat kouder. Let wel op dat het niet té koud is, anders bevriest de boel. Veel mensen bewaren hun zuivelpakken in de koelkastdeur. Voor melk is dat prima, maar andere zuivel heeft een constantere temperatuur nodig.

VLEES EN VIS

Rauwe etenswaren, zoals vlees en vis kun je het beste onder in de koelkast bewaren. Zo blijven ze zeker tot de houdbaarheidsdatum goed.

BROODBELEG

Bewaar boter, kaas en eieren op de bovenste of middelste plank. Ook potjes of blikjes kun je goed boven in de koelkast bewaren. Vleeswaren kun je het beste in een vleesbak bewaren.

KLIEKJES

Het middengedeelte van de koelkast is niet te koud en niet te warm, ideaal voor kliekjes. Koel ze goed af voordat je ze in bakjes de koelkast zet. Ken je deze bakjes al?

Klik hier

Beeld: Getty Images

Tip van de redactie

Dit is de meest energiezuinige koelkast van dit moment!

Klik hier

Lees ook

Beddengoed wassen: deze vier fouten maakt bijna iedereen

7 dingen die je herkent als je vriendinnen bent

5 tekenen dat je sportbeha toe is aan vervanging

Snt202406 07
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen