sportbeha

5 Tekenen dat je sportbeha toe is aan vervanging

Tijdens het sporten moet je bezig zijn met je killer work-out en niet met het feit of je borsten nog in je sportbeha zitten of niet.

De onderstaande dingen wijzen erop dat het misschien tijd is voor een nieuwe sportbeha.

1. De onderkant sluit niet goed aan

De band onder je borsten moet goed aansluiten. Hij mag wat strakker zitten dan de band van je gewone beha, maar het moet wel comfortabel zijn en niet als een corset aanvoelen.

2. De bandjes zijn te dun

Ook de bandjes moeten goed aansluiten, om te voorkomen dat ze langs je nek of schouders schuren. Hoe breder de bandjes hoe meer steun ze bieden. Als je grote borsten hebt is dat misschien een must om comfortabel te kunnen sporten, maar ook bij kleinere borsten zijn brede bandjes fijn. Brede of gekruiste banden zakken minder snel af.

DierDier

3. Je sportbeha past niet (meer) bij je lichaam

Als je fanatiek sport, kan je lichaam veranderen. Je wordt gespierder, misschien ben je een aantal kilo verloren. Dat kan ervoor zorgen dat je sportbeha niet meer goed past en dat het tijd is voor een nieuwe.

4. De rek is eruit

Naarmate je je sportbeha vaker draagt, gaat de rek er langzaam uit. Zeker als je een model hebt dat je over je hoofd aantrekt, kan de elasticiteit sneller verloren gaan.

De juiste sportbeha kiezen, kan best lastig zijn. Met deze tips kies je de juiste sportbeha uit.

Shop hieronder een aantal fijne sportbeha’s

Beeld: Getty Images

San2404
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen