noten

Dit zijn de gezondste noten

Eigenlijk zijn alle noten zijn gezond. Zo bevatten ze goede vetten en vezels en zitten ze vol vitaminen en mineralen. Santé zette de meest gezonde noten op een rij.

 

Amandelnoten

Amandelnoten zijn de gezondste noten van alle gezonde notensoorten. Er zitten onnoemelijk veel goede vetten in en de amandelnoot bevat meer vezels dan andere noten en dat geldt ook voor de hoeveelheid vitamine E.

Pistachenoten

De pistachenoot bevat de meeste vitamine B6 en kalium. Bovendien zitten er heel veel vezels in deze noten en helpen pistachenoten om de het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Bovendien is het nootje goed voor je bloeddruk en je gewicht.

Lees ook:Welke voedingstoffen zitten in noten?

Walnoten

Walnoten bevatten veel omega 3-vetten. Ze kunnen je cholesterol verlagen waardoor de kans op hart- en vaatziekten minder wordt, én ze helpen heel goed tegen ontstekingen.

Cashewnoten

Achttien cashewnoten bevatten maar liefst 5 gram proteïnen. Ook bevatten ze van alle noten de meeste ijzers en zink, stoffen die erg belangrijk zijn voor je immuunsysteem. Ben je vegetariër dan is deze noot perfect om je ijzergehalte op peil te houden. Ook zijn cashewnoten een belangrijke bron van koper en magnesium.

Hazelnoten

Hazelnoten zijn rijk aan vitamine E. Voor degenen die zwanger willen worden of net zwanger zijn: deze noot bevat veel Foliumzuur. Het wordt aanbevolen om extra foliumzuur te slikken een maand voor de bevruchting tot de tiende week van je zwangerschap.

Macadamianoten

Deze noten bevatten de meeste calorieën, maar ze zijn zo lekker! Maar ook al zijn ze zo calorierijk, van alle noten bevatten ze de meeste onverzadigde vetten, perfect voor het Keto-dieet. Bovendien verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten, stress en helpen ze goed tegen ontstekingen.

Pecannoten

Pecannoten zitten vol vezels en onverzadigde vetten. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat pecannoten het slechte LDL-cholesterol kan verlagen bij degenen die een normaal cholesterolgehalte hebben.

Gerelateerde artikelen