5 toffe weetjes over bananen

Eet jij ‘m ’t liefst nog een beetje groenig of ga je voor overrijp met bruine plekken op de schil? We zetten 5 leuke feitjes over de kromme knapperd op een rij voor je.

2 bananen

Leveren je voldoende energie op om het sporten lekker lang vol te houden. Na het nuttigen van 2 stuks kun je ongeveer 90 minuten fitnessen, berekenden onderzoekers. Fijn, zo’n energie-shotje.

Lees ook: ‘4 manieren om een halve avocado te bewaren

Overrijp = winst

Voor je immuunsysteem. Een banaan helpt je sowieso al gezond te blijven, met het eten ervan nemen je witte bloedcellen toe en een overrijp exemplaar helpt je tot wel 8 x meer van die witte bloedcellen aan te maken. Mensen met een hoge bloeddruk, last van maagzuur en vermoeidheidsklachten zijn ook gebaat bij het eten van een overrijpe.

B6-bom

Een goede bom dus. Bijna geen enkele andere vrucht is zo rijk aan vitamine B6 als de banaan. Deze vitamine helpt onder meer je spijsvertering reguleren en je bloedsuikerspiegel op peil houden.

Melatonine

Heb je weleens moeite met de slaap vatten? Een Amerikaanse specialist adviseert om met name ’s avonds eten tot je te nemen dat van nature melatonine bevat, het stofje dat jou – juist ja – helpt om in slaap te komen. Bananen bevatten melatonine, net als tomaten, mais en kersen trouwens.

Driekleurenijsje

Zelf ijsjes maken is leuk en lekker en met dit recept voor een waterijsje met blauwe bes, aardbei en banaan gaat dat toch al zonnige humeur een boost krijgen hoor! Ook te gek om samen met (je) kinderen te maken natuurlijk. En perfect als treat na het barbecueën in de achtertuin deze zomer.