Recept: driekleurenijsje (aardbei, banaan en blauwe bes)
15 juni 2020
Waterijsjes maken is hip! En er komt geen ijsmachine aan te pas: meer dan wat ijslollyvormpjes heb je niet nodig. Maak je je ijsjes met fruit? Hoe rijper het fruit, hoe minder suiker je nodig hebt. Hier hebben we een recept van een heerlijk driekleurenijsje met aardbei, banaan en blauwe bes.
nagerecht of tussendoortje voor 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten, en 4 uur vriestijd
Ingrediënten
- 125 gram suiker
- 250 gram aardbeien
- 1 citroen
- 100 ml suikersiroop
- 200 gram vruchtvlees van bananen
- 2 eetlepels yoghurt
- 200 gram bosbessen of blauwe bessen
Extra nodig: 8 (siliconen) ijslollyvormpjes met stokjes, blender of staafmixer met hoge mengbeker
Lees ook: ‘Nog meer recepten om zelf ijs te maken‘
Bereidingswijze
- Doe de suiker met 100 ml water in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop volledig afkoelen.
- Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
- Pers de citroen uit.
- Pureer de aardbeien met 1 eetlepel citroensap en 50 ml suikersiroop in de blender.
- Verdeel de aardbeipuree over de vormpjes en zet ze 30 minuten in de vriezer.
- Snijd intussen de bananen in stukjes, pureer ze met de yoghurt en 1 eetlepel citroensap.
- Haal de vormpjes uit de vriezer, steek de stokjes erin en schep het bananenmengsel erbij. Zet weer 30 minuten in de vriezer.
- Was de bessen en pureer ze met 1 eetlepel citroensap en 50 ml suikersiroop. Wrijf de puree door een fijne zeef en vul de ijslollyvormpjes ermee.
- Laat de ijsjes in nog minimaal 3 uur volledig bevriezen.
- Haal de ijsjes voorzichtig uit de vormpjes.
Beeld: Stockfood