Smoothies Gezond

5 redenen waarom smoothies gezond zijn

Smoothies zijn de perfecte manier om wat extra vitamine, vezels en mineralen binnen te krijgen. Wij geven je 5 redenen waarom smoothies zo gezond zijn.

1. Ze vullen goed

Het vruchtvlees in smoothies geeft je twee keer langer een verzadigd gevoel dan sap zonder pulp. De vele vezels versnellen je stofwisseling en voorkomen dat je lichaam in hongerstand komt en suiker gaat opslaan als reserve-energie of -vet. Zorg wel voor een blender met een hoog vermogen. Zoals deze.

Klik hier

2. Je darmen worden er blij van

Deze vezels in een smoothie stimuleren je stoelgang en zorgen voor een juiste hoeveelheid goede bacteriën in je darmen.

3. Ze beschermen je lever

Sappen zonder vezels zadelen je in een keer op met een flinke lading suikers. Smoothies bevatten voedingsvezels die de reis van de suikers vertragen, zodat de suikers langzaam bij de lever aankomen. Zo kan de lever zorgvuldig zijn werk doen.

ModeMode

4. Ze bevatten ‘hele’ producten

Wist je dat de schil doorgaans het gezondste deel is van groente en fruit? De schil en het vruchtvlees bevatten veel gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, vezels en mineralen. Pureer groente en/of fruit daarom als het kan zo ‘compleet’ mogelijk. Wel met een slowjuicer, sapcentrifuge of blender die overweg kan met de schillen.

5. Je kunt ze extra gezond maken

Aan smoothies kun je allerlei ingrediënten toevoegen die je eigenlijk niet zo lekker vindt, maar die wel heel gezond zijn. Door de dikte van het drankje en de vele andere smaakmakers proef je ze namelijk niet. Roer een eetlepel tarwegras of proteïnen door je smoothie voor extra power.

Bron: Santé archief, tekst: Loes van de Mosselaar

BESTEL HIER