Rest 2100x1440

3x natuurlijke rustgevers

Rust nemen is iets waar je bewust voor kunt kiezen. Het komt vaak niet zomaar aangewaaid met alle prikkels van onze drukke levens. Pak daarom iedere dag een paar momenten om deze natuurlijke rustgevers te proberen.

Je adem

Wanneer je stress ervaart in welke vorm dan ook, wordt je parasympatische zenuwstelsel geactiveerd. Dit is het gaspedaal van je lichaam, en zorgt voor een vecht- of vluchtreactie wanneer je lijf denkt dat je in gevaar bent. Door rustiger te gaan ademen trap je weer op de figuurlijke rem. Een rustige ademhaling staat bijvoorbeeld ook aan de basis van yoga, waar de ‘prana’, de adem levensenergie betekent. Ontspannen ademhalen doe je door je neus, met ontspannen schouders en een ontspannen buik zodat de adem volledig naar beneden kan zakken vanuit je borst.

Lees hier alles over ademen en ademhalingsoefeningen.

Magnesium

Magnesium is een supermineraal voor je zenuwstelsel en hersenfunctie. Het helpt je spieren ontspannen, ondersteunt je geestelijke balans en speelt een rol in allerlei belangrijke processen in je lichaam, zoals het opnemen van energie uit voeding. Magnesium maakt je lichaam niet zelf aan en haal je uit voeding, zoals noten, zaden, peulvruchten, pure chocolade en bladgroenten. Maar ook uit voedingssupplementen of magnesium badzout.

Yoga nidra

Als je snel diepe ontspanning wilt bereiken op de meest natuurlijke manier, dan is yoga nidra het proberen waard. Yoga nidra doe je zittend of liggend met je ogen dicht. Het enige wat je hoeft te doen is je overgeven aan een geleide meditatie in je koptelefoon. Je hersenen bereiken hetzelfde ontspanningsniveau als in een diepe slaap, alleen ben je gewoon bij bewustzijn. Een soort bewuste slaap dus. Je kunt gratis sessies vinden op YouTube, bijvoorbeeld van het Nederlandse House of Deeprelax.

Tip van de redactie:

Zarqamagnesiumzout 1
Bestel hier
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen