Makeup Creme Spiegel 1000x1440

Kun je zonnebrandcrème met make-up combineren?

Die ruige strandlook met een gebronsd blotebillengezicht is leuk, maar soms wil je in de zon mét make-up op. Gebruik dan deze handige tips voor het aanbrengen van make-up en zonnebrand.

Toegegeven: zonnebrandcrème en make-up zijn geen ideale combinatie. Veel zonnebrandcrèmes zijn te vettig om daarna een flawless make-up aan te brengen. Om nog maar te zwijgen over bijsmeren wanneer je make-up draagt. Met deze tips maak je het beste van je zonbeschermde make-up look.

  • Breng vóór je gaat smeren met zonnebrandcrème een dagcrème op waterbasis aan. Hierdoor trekt de zonnebrandcrème sneller in en blijft de crème niet op de huid liggen. 
  • Voor het volledig laten intrekken van je zonnebrandcrème mag je gerust tien minuten uittrekken. Hierna breng je je make-up aan.
  • Kies op zonnige dagen voor een poederfoundation. Dit geeft een mat effect en gaat glim tegen. 
  • Zin in een blosje? Een vloeibare cheek stain blijft de hele dag zitten, hoe warm het ook wordt.
  • Om de SPF op je tube te bereiken, moet je iedere twee uur bijsmeren. Kies voor óver je make-up een luchtige fluïde die je deppend aanbrengt of probeer eens een face mist met SPF. 
  • Goed om te weten: SPF kan je niet zomaar bij elkaar optellen. Een foundation met SPF 15 mengen met een factor 30-zonnebrand geeft geen mengsel met SPF 45. Smeer liever twee aparte laagjes om de waardes van beide SPF’s te waarborgen.

Tekst: Carlijn Biesemaat

Genoten van dit artikel? Dit artikel stond in het blad Santé, dat maandelijks in de winkel ligt!

Tip van de redactie

FOREO LUNA™ gezichtsreiniger en massage-apparaat
Foreo
Bestel hier