gember invriezen

3 ingrediënten die jouw immuunsysteem een boost kunnen geven

Kan jouw systeem met dit weer wel een boost gebruiken? Dan moet je echt deze 3 ingrediënten eens in je eetpatroon proberen te verwerken. Ze hebben boostende eigenschappen die er zomaar voor kunnen zorgen dat je niet verkouden of grieperig wordt… De moeite waard dus!

1. Yerba Mate

Een eetpatroon vol foods met antioxidanten is een van de beste strategieën voor een sterk immuunsysteem. Maar in periodes waarin je veel risico loopt op een infectie of griep, kan het verstandig zijn om voor een nog sterkere powerfood te kiezen. Argentijns Yerba Mate, een theesoort van de matéplant, bevat meer antioxidanten en polyfenolen dan groene thee. Yerba bevat daarnaast nog meer voedingsstoffen die bijdragen aan een sterk immuunsysteem, zoals vitamine C, vitamine E, selenium en zink. Daarnaast kan je het warme drankje heerlijk drinken als je je niet zo lekker voelt, zonder risico op een opgejaagd gevoel, zoals je bij cafeïne kunt krijgen. 

Lees ook: ‘7 tips om je immuunsysteem een boost te geven

2. Gember

Gember is al heel lang populair om zijn antibacteriële eigenschappen, wat het ook heel geschikt maakt als een boost voor je immuunsysteem. Gember is vooral heel geschikt voor ontstekingsziekten; omdat gember oxidatie kan doen afnemen, kan het helpen om je immuunreacties te controleren. Daarnaast helpt het ook tegen misselijkheid en een geprikkelde maag. Je kan gember vers, gedroogd, door sappen of in poedervorm gebruiken, waardoor je deze wortel op veel verschillende manieren in je eetpatroon kan verwerken.

3. Vlierbloesem

Alhoewel onderzoek het niet 100% heeft aangetoond wordt vlierbloesem al jaren gebruikt als een remedie tegen verkoudheid en griep. Daarnaast wordt het geassocieerd met een aantal immuunsysteem boostende voordelen. Het schijnt namelijk veel antioxidanten, zoals flavonoïden en vitamine C, te bevatten én het heeft een antiviraal effect. In een onderzoek met 60 participanten met griepsymptomen ondervonden participanten die vier keer per dag 15 milliliter vlierbloesemsiroop drinken wel vier dagen eerder verlichting van hun symptomen dan degenen die dit niet deden. Alhoewel je de siroop gewoon kunt gebruiken, is het niet verstandig om de bessen zelf te eten. Die moeten namelijk gekookt worden voor het gewenste effect.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Favoriet van de redactie

Heb je koude rillingen van de griep? Kies dan de best beoordeelde Auronic’s flanellen elektrische deken. Drie warmtestanden, veilig met oververhittingsbeveiliging en na 180 minuten schakelt hij vanzelf uit. Perfect voor bed of bank. Wat wil je nog meer? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen