Marshmallows 2100x1440

Zo maak je marshmallows zonder suiker

Buiten een vuurtje stoken en er marshmallows boven roosteren: knusser wordt het niet. Wil je een gezondere variant van deze snack? Dan kun je die zelf maken zonder suiker.

Recept: Suikervrije marshmallows

Voor 30 stuks

Voorbereidingstijd 10 min.

Bereidingstijd 40 min.

Dit heb je nodig

  • 3x het eiwit van 3 grote eieren
  • 14 gelatine blaadjes
  • 80 gram icing (ook wel suikervrije ‘poedersuiker’, bijvoorbeeld van Sukrin icing of Greensweet frost)
  • paar druppels vanille extract
  • 1 el kokosmeel
  • snufje zout
  • (natuurlijke) kleurstof naar keuze
  • melkchocolade om in te dippen (optioneel)

Zo maak je het

Bekleed een bakblik of ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier en bestrooi met een dun laagje kokosmeel. Laat de gelatinebladen weken in koud water tot ze zacht zijn geworden. Mix met een (elektrische) mixer in een kom de eiwitten. Blijf kloppen en voeg ook de icing (‘poedersuiker’) en de vanille extract toe. Blijf kloppen totdat je pieken kunt maken met het beslag en het volledig stijf is. Laat de gelatine uitlekken in een zeef. En doe deze in een pan. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de gelatine langzaam smelten. Wanneer er geen stukjes gelatine meer zijn, voeg je deze in de meringue. Spatel de gelatine er doorheen totdat je een dik beslag hebt en alles goed met elkaar is gemengd, Giet of spatel het beslag nu in je bakvorm en sprenkel er nog wat kokosbloem overheen. Laat minimaal voor 3 uur opstijven in je koelkast, voordat je er vierkantjes uitsnijdt. Je kunt nu de chocolade smelten en hier de marshmallows even kort in dippen.

Tip

Geen vuurtje buiten en geen gasfornuis? Je kunt ook een gasbrander of een klein brûlée-brandertje gebruiken.