Shutterstock 286881926

Zelf maken: fruitijsjes

Lekker en supersimpel: zelf ijsjes tevoorschijn toveren. Je hebt eigenlijk maar drie ingrediënten nodig: een scheutje water, een banaan en aardbeien. Yum!

Er is niets mis met een wandeling naar de lokale ijssalon voor twee bolletjes in zomerse smaken. Maar net zo leuk én een toffe activiteit om met kinderen of bezoek te ondernemen op een zomerdag is natuurlijk zelf ijsjes maken. Fruitijsjes, wel te verstaan.

Dit heb je nodig

1 banaan

170 gram aardbeien

scheutje kraanwater

blender, 5 ijsvormpjes, 5 ijsstokjes

Zo maak je het

Snij de banaan en de aardbeien in kleine stukjes. Stop de stukjes aardbei in de blender en blend tot het één glad geheel is. Schenk het daarna in een maatbeker of kom. Herhaal dit met de banaan, hier voeg je wel een scheutje water toe om het geheel wat gladder te krijgen. Nu vul je 3 van de ijsvormen met de geblenderde aardbei. En 2 van de vormpjes met banaan. Plaats alle vormpjes – met een ijsstokje erin – in de vriezer. Niet te lang: een klein half uur. Na die tijd haal je de vormpjes uit de vriezer en schenk je wat van de aardbei in de vormpjes met banaan. En andersom. Een prachtig kleurenspel! Vervolgens plaats je alle vormpjes nog eens 8 uur lang in de vriezer.

Gerelateerde artikelen