Tips om saus dikker te maken
Je doet het misschien precies volgens recept, maar toch is je saus dunner dan zou moeten. Gelukkig zijn er een paar trucjes om je saus dikker te maken.
1. Saus dikker maken door hem langer te laten pruttelen
Door de saus langer op het vuur te laten staan, zal het water langzaam verdampen, waardoor je saus waarschijnlijk vanzelf dikker zal worden.
2. Voeg maïzena toe
Voeg maizena niet direct aan je saus toe, dan kan de saus gaan klonteren. Neem een beetje van je saus en mix het met de maizena tot je een gladde mix hebt, meng dat daarna door de saus.
3. Voeg bloem toe
Ook bloem kun je beter niet direct aan de saus toevoegen. Meng bloem met dezelfde hoeveelheid boter (bijvoorbeeld 20 gram bloem en 20 gram boter) en voeg het mengsel aan je saus toe.
Roux is een goede basis voor veel zelfgemaakte sauzen. Lees meer tips om te koken zonder pakjes en zakjes.
4. Voeg crème fraîche toe
Crème fraîche kan de smaak van je saus iets veranderen en maakt je saus romiger. Kies deze optie alleen als je dat niet erg vindt.
5. Voeg eigeel toe
Splits een ei. Voeg een lepel saus aan eigeel toe en mix het. Daarna kun je het mengsel aan je saus toevoegen om hem wat dikker te maken.
6. Voeg aardappel toe
Door het zetmeel zal je saus indikken. Een beetje aardappelpuree zal je saus dikker maken. Ja, poeder uit een zakje om aardappelpuree te maken werkt ook.
Tip: vergeet niet om je saus te proeven
Doordat je extra ingrediënten hebt toegevoegd, heb je misschien wat extra kruiden nodig.
Tip van de redactie
Virtufit roeitrainer
