Placeholder

5 handige keukenhacks

Om koken, bakken en borrelen nog eenvoudiger te maken.

1. Meet een portie spaghetti af met een pastalepel
In veel pastalepels zit een rond gat, zoals de lepel rechtsboven op de afbeelding. Dat gat zit er niet zonder reden, je kunt er een portie spaghetti mee afmeten. Voortaan maak je nooit meer te veel of te weinig klaar.

2. Laat je fruit sneller rijpen
Bananen scheiden het stofje ethyleen uit, dat zorgt ervoor dat ander fruit sneller rijpt. Leg een rijpe banaan op de fruitschaal en ander fruit zal sneller rijpen. Voor meer effect kun je de stukken fruit in een afgesloten zak stoppen. Is het niet de bedoeling dat je fruit sneller rijpt? Leg de bananen dan apart.

3. Houd je wijntje koel
Vries het laatste restje wijn in in een ijsblokjesvorm. De volgende keer dat er geen fles wijn koud staat, kun je er een paar wijn-ijsblokjes bij gooien en heb je binnen no time een koud glas wijn.

4. Snel cherrytomaatjes halveren
Cherrytomaatjes kun je snel halveren door ze op een bord te leggen. Leg er een bord bovenop. Door tussen de borden te snijden, halveer je alle tomaatjes in één keer.

5. Check of je eieren nog vers zijn
Leg een ei in een glas water. Zinkt het ei? Dan is het nog vers. Blijft het ei drijven? Dan zit er te veel lucht in het ei en dat betekent dat hij niet meer vers is.

Lees ook: Zelf pindasaus maken

Welke keukenhacks gebruik jij vaak? Deel ze met ons en wie weet lees je ze terug in ons artikel.