Shutterstock 1318026983

Smullen: gegrilde kip met kokos en limoen

We combineren het meest veelzijdige stukje vlees met een salade om je vingers bij af te likken: rodekool- kokos-limoen! Wie nodig jij aan tafel uit?

Een smaakvolle maaltijd op tafel zetten is misschien wel extra leuk als-ie helemaal niet zo veel tijd en moeite kost. Kun jij lekker lang van de zomeravond genieten. Kip, kokos, limoen.. what’s not to love?

Lees ook: ‘5 toffe weetjes over bananen

Dit heb je nodig

8 kleine stukken kipfilet

zout en peper

1 limoen

3 eetlepels kokosmelk

1 theelepel suiker

1/2 theelepel vissaus

1 kleine rodekool, die je dun snijdt

2 bosuitjes, gesneden in maatje lucifer

een beetje koriander, zo veel als je lekker vindt

Zo maak je het

Grilloven of grillplaat voorverwarmen op medium. Geef de kiepfiletjes wat peper en zout en grill ze daarna tot ze precies gaar zijn. Keer ze slechts één keer om tussendoor. In de tussentijd rasp je wat van de limoenschil en zet dit even apart. Daarna pers je 1 eetlepel limoensap uit je limoen, liefst meteen in een grote schaal. In die schaal mik je vervolgens de kokosmelk, de suiker en de vissaus. En dit geheel roer je totdat de suiker goed is opgelost. Dan gooi je de rodekool (in stukjes gesneden) en de bosui erbij. Mix alles totdat het mooi verdeeld is. Haal de gegrilde kip uit de oven of van de plaat, besprenkel dit met de limoenrasp die je apart had gezet. Verdeel de kip over de borden (4 borden/2 filetjes p.p.) en mik – naar smaak – wat koriander over de salade van kool, limoen en kokosmelk en serveer dit bij of over de kip.

Bron: Good Housekeeping

Gerelateerde artikelen