Wrap

Wrap oprollen: zo doe je dat

Altijd dat geklungel en uiteindelijk valt de wrap alsnog op je bord uit elkaar. Met deze drie manieren rol je de perfecte wrap.

Worstel jij ook altijd zo met het oprollen van jouw wraps? Of valt alles altijd uit je tortilla wanneer jij hem probeer te eten? We hebben drie manieren voor het handig oprollen van je wraps voor je gevonden – succes gegarandeerd!

Wrap oprollen sante

Manier 1

Rol je wrap op tot een stevig pakketje en gebruik niet te veel vulling. Leg de vulling in de lengte in het midden en bestrijk het hele vel met hummus of plakkerige saus. Rol ‘m daarna strak op. En je kunt er aan de onderkant een servetje of stuk aluminiumfolie om wikkelen om ‘m uit de hand te kunnen eten.

Lees ook: Dit simpele garnalen recept is nu de hit op internet

Manier 2

Wil je de tortilla wrap gebruiken als hapje of gezonde snack? Rol de wrap op als een stevige ‘sandwich’. Je kunt hem daarna in kleine stukjes snijden. Als je diagonaal snijdt ziet het er ook leuk uit.

wrap oprollen

Manier 3

Soms zit de kracht hem in eenvoud. Zo simpel kan het zijn om je wrap op te rollen zonder dat de saus er aan de onderkant uitloopt. Sla de onderkant omhoog en sla de buitenkanten van de wrap daarna pas naar binnen. Zo blijft je avocado, cheese of falafel wel zitten.

Gezonde tip: vul de vulling in de wrap aan met Griekse yoghurt en verse munt.

Lees ook: met dit dieet kun je met gemak tien kilo afvallen

Recept: vegan wrap voor 1 persoon

Handen Vasthouden Sante 1
vegan wrap

Ingrediënten:

  • 1 tortillawrap
  • 1/4 avocado, in plakjes gesneden
  • 1/4 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1/4 komkommer, in reepjes gesneden
  • Handvol spinazieblaadjes of verse sla
  • 2-3 plakjes tomaat
  • 2-3 plakjes rode ui
  • 2 eetlepels hummus
  • Sirachi saus
  • Optioneel: gehakte verse kruiden zoals koriander of peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de tortillawrap kort in een droge koekenpan of magnetron om hem iets zachter te maken. Of verwarm ‘m in de broodrooster!
  2. Verspreid de hummus gelijkmatig over de tortillawrap.
  3. Leg de spinazieblaadjes iof sla n het midden van de wrap.
  4. Beleg de spinazie met de plakjes avocado, rode paprika, komkommer, tomaat en rode ui.
  5. Strooi eventueel gehakte kruiden over de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  6. Doe er wat Sirachi saus over heen
  7. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol hem strak op, beginnend vanaf de onderkant, om een stevige wrap te vormen.
  8. Snijd de wrap doormidden en serveer direct.

s

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Wilma van Grinsven-Padberg