Linda De Mol

Linda de Mol: met dit dieet viel zij niet af

Lida de Mol strijdt al jaren tegen wat overtollige kilo’s. Ze is openhartig over de diëten die ze volgt. En dit is het dieet waar ze echt niet van houdt.

In het tijdschrift Linda vertelde Linda de Mol onlangs over de vele diëten die ze in haar leven volgde, waaronder die nadat ze zwanger was geweest. “ik besloot na de geboorte van mijn kinderen te montignaccen. Het werkte, de kilo’s vlogen eraf.”

Linda de Mol dieet

Het dieet waar ze het minst over te spreken is, is het dieet waarvan ze enorm uit haar mond ging stinken: “Ken je Atkins nog? Mensen die dat dieet volgden, werkten hele leverworsten en stapels gebakken eieren weg. Ik heb het nooit geprobeerd omdat je er zo’n ongelooflijk slechte adem van kreeg zodra je lijf in standje vetverbranding kwam.”

Lees ook: dieet schema tien kilo afvallen

Presentatrice in broekpak

Op dit moment lukt het haar niet zo om af te vallen, vertelt de presentatrice. Maar ook daar heeft ze een handige life hack voor: “Broekpakken doen wonderen voor mijn figuur. Ik heb ze in het zwart, donkerblauw, poederroze, ijsblauw en gebroken wit. Van Zara, Baum und Pferdgarten, Zoe Kassen, Arket en een heel dure van Alexander McQueen, die ik tot in de eeuwigheid blijf dragen.”

presentatrice RTL Linda De Mol Dieet na relatie Jeroen Rietbergen
Linda De Mol Dieet

Lees ook: een platte buik als je 30,40,50,60 bent

Diëtist

In 2017 deed Linda de Mol publiek een afvalpoging. Dat noemde ze toen een gezond-verstand-dieet. De diëtiste die haar daarbij hielp, Corinne van Acht, vertelde in een interview hoe lastig het ook voor Linda de Mol was om af te vallen: “‘Linda heeft dan wel haar eigen sportstudio en personal trainer, maar ze heeft ook een heel druk leven met gemiddeld vier keer per week buiten de deur eten. Iedereen heeft zo zijn eigen struggles. Afvallen is voor Linda net zo lastig als voor ieder ander. Weinig geld hebben is geen excuus om niet af te vallen: je kunt buiten gaan hardlopen, je groenten en fruit bij een goedkope supermarkt kopen en vaker kiezen voor goedkope én gezonde peulvruchten. Waar een wil is, is een weg!”

Halve kilo per week afvallen

Overigens vertelde de diëtiste die Linda de Mol begeleidde ook dat ze zelf niet zo gelooft in diëten en calorieën tellen. “Ik ben meer van een holistische benadering en probeer eerst te achterhalen wat de oorzaak van het overgewicht is en dat te doorbreken. Bij veel mensen speelt stress een rol, of een laag zelfbeeld. Iedereen heeft een zwakke plek. Verder zijn voor blijvend gewichtsverlies drie dingen essentieel: een goede basisvoeding die je gedurende langere tijd kunt volhouden en waarmee je ongeveer een halve kilo per week afvalt, zonder honger. Daarnaast voldoende beweging, liefst een combinatie van kracht- en duursport. Dagelijks 30 minuten matig intensief en minimaal 2 uur per week intensief. En als derde en belangrijkste: een blijvende gedragsverandering. Zorg dat je in een positieve flow komt door goed voor jezelf te zorgen. Denk aan voldoende slaap en ontspanning en de tijd nemen om te eten. Yoga, mindfullnes en dagelijks mediteren kunnen daarbij helpen. Alleen met zo’n gezonde leefstijl kun je gewichtsverlies behouden.”

Lees ook: de 5 beste yoga houdingen om af te vallen

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

29 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Zet je vetverbranding in de hoogste versnelling met het ketodieet! Dit boek gidst je door 60 heerlijke, eenvoudige keto-gerechten en onthult hoe je moeiteloos en veilig overschakelt naar een ketogene levensstijl. Ontdek niet alleen gewichtsverlies maar ook andere verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Jane Faerber