Hachee Recept: hachee op een bord op tafel

Dit overheerlijke hachee recept is de perfecte herfstmaaltijd

Stel je voor: een hachee zó verrukkelijk dat je het met al je vrienden wilt delen. Bereid je voor op een culinaire sensatie, speciaal onthuld voor jou.

Waarom dit hachee recept populair is

De populariteit van dit hachee recept schuilt in zijn eenvoud en bovendien in zijn onweerstaanbare smaak. Het geheim? Vanwege een perfecte mix van kruiden, langzaam gegaard vlees en de juiste balans tussen zoet en zuur, tover je het ideale gerecht op tafel.

Welk vlees is het beste voor hachee?

Voor het beste hachee recept gebruik je runderstoofvlees. Het heeft namelijk de perfecte structuur en vetverdeling om urenlang te stoven, waardoor het vlees heerlijk zacht en vol van smaak wordt.

hachee recept Hoe krijg ik mijn hachee vlees zacht?

Hoe krijg ik mijn hachee vlees zacht?

Het geheim voor mals hachee vlees ligt in het langzaam garen op een lage temperatuur. Daarom is geduld een schone zaak; geef het vlees de tijd om te transformeren in een smeltende delicatesse. Terwijl het vlees op je fornuis pruttelt kun je gelukkig tussendoor iets anders doen of een boek lezen, waardoor je niet al die tijd naast de pan hoeft te staan.

Lees ook: 3 snelle en gezonde pastagerechten voor een heerlijke herfstavond

Hachee recept

Ingrediënten:
1 kg runderstoofvlees, in blokjes
2 grote uien, in ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
2 el witte azijn
1 el bruine suiker
500 ml runderbouillon
Zout en peper naar smaak
2 el boter

uit snijden hachee recept

Bereidingswijze:

  1. Verhit allereerst de boter in een grote pan en bak het vlees vervolgens rondom bruin.
  2. Doe daarna de gesneden uien en fijngehakte knoflook in de pan. Bak ze op gemiddeld vuur tot ze zacht en een beetje doorzichtig worden, maar niet bruin.​
  3. Voegdan de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, bruine suiker en runderbouillon toe. En breng alles op smaak met zout en peper.
  4. Laat daarna het geheel op een laag vuurtje, met de deksel op de pan, 3 tot 4 uur sudderen totdat het vlees lekker zacht is.
  5. Verwijder ten slotte de laurierblaadjes en kruidnagels.

Met dit hachee recept maak je een maaltijd die niet alleen je huis vult met heerlijke geuren, maar ook ieders hart steelt. Eet smakelijk!

Tip van Santé

Foodblogger Kevin Tatar (@letskwoowk) biedt je in zijn kookboek Lekker. Gezond. Goedkoop smaakvolle, gezonde en goedkope gerechten die je zonder stress kunt maken. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Deze gezonde ovenschotel is nu de hit op internet

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker