foodtrends

Dit zijn de foodtrends van 2020

Waren vorig jaar de pizzabodems van bloemkool, courgetti en hot dogs de foodtrends, in 2020 zien we een aantal nieuwe foodtrends in opkomst.

 

Net als in 2019 is plantaardig eten in 2020 nog steeds een hype. Volgens foodtrendwatchers Aneke Ammerlaan en Esther Haanschoten zet deze trend gestaag door. “Het assortiment in de supermarkt wordt nog groter, en ook restaurants en fastfoodketens gaan meer alternatieven voor vlees aanbieden” vertellen ze Nu.nl.

Lees ook:Deze recepten hebben we het meest opgezocht in 2019

Dé foodtrends van 2020

Volgens de twee zijn dit dé foodtrends voor 2020:

Paddenstoelen

Ammerlaan: “In de supermarkt maar zeker ook in de horeca. Paddenstoelen zijn vlezig van smaak, hebben een lekkere bite en zijn makkelijk te bereiden. Denk ook aan pulled mushroom of shoarma van paddenstoelen.”

Hybridevlees

Hybridevlees is een combinatie van vlees en bijvoorbeeld erwten of pompoen.

Tempé en tofoe

Volgens Ammerlaan zie je tempé en tofoe weer een opmars maken. “Je ziet het in allerlei verschillende gerechten, met spannende smaken en texturen. Niet alleen van soja, maar ook bijvoorbeeld van bonen.”

Alcoholvrije wijn

Misschien ben je al van plan om tijdens dry january de alcohol links te laten liggen. Misschien kun je dat vaker doen, want de trend komt nu ook deze kant op. Het is soms nog lastig om een alcoholvrije wijn te vinden die echt naar wijn smaakt, maar er is steeds meer keus aangezien de supermarkten steeds vaker verschillende soorten alcoholvrije wijnen in hun assortiment opnemen.

Seltzer

Als je in de Verenigde Staten bent geweest dan heb je Seltzer vast vaker gezien. Het is spuitwater dat nu ook in ons kikkerlandje voet aan de grond krijgt. Het is in verschillende smaken verkrijgbaar, met of zonder alcohol.

Gerelateerde artikelen