Cashewnoten Super Gezond Wat doet cashewnoten met je lichaam? Wat voor vitamine zit in cashewnoten?

Waarom cashewnoten zo super gezond zijn

Je hebt vast wel eens gehoord dat cashewnoten gezond zijn, maar weet je ook waarom? In dit artikel duiken we in de verrassende voordelen van deze smakelijke noot.

Wat doet cashewnoten met je lichaam?

Cashewnoten zijn super gezond en zitten vol goede voedingsstoffen. Ze hebben veel belangrijke mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en koper. Deze helpen je botten sterk te houden, je immuunsysteem te ondersteunen en zorgen voor een gezonde huid. Ook bevatten cashewnoten gezonde vetten die goed zijn voor je hart en helpen om je cholesterol op peil te houden.

Wat voor vitamine zit in cashewnoten?

Naast mineralen zijn cashewnoten een goede bron van vitamine B6, B1 en E. Vitamine B6 speelt een rol bij de productie van serotonine, waardoor je je vrolijk en energiek voelt. Vitamine B1, ook bekend als thiamine, is cruciaal voor het omzetten van voedsel in energie. En vitamine E? Dat is je geheim voor een stralende huid.

Kan je te veel cashewnoten eten? Hoeveel suiker zit er in cashewnoten?

Lees ook: Hoe gezond zijn amandelen? Diëtist Noor legt uit

Kan je te veel cashewnoten eten?

Zoals bij alles geldt ook hier: geniet, maar eet met mate. Cashewnoten zijn vrij calorierijk, dus het is verstandig om ze niet als ‘nootje bij de film’ te behandelen. Een handjevol per dag is een goede richtlijn om alle voordelen te benutten zonder de nadelen van overconsumptie.

Hoeveel suiker zit er in cashewnoten?

Goed nieuws: cashewnoten bevatten van nature weinig suiker. Dit maakt ze een uitstekende snack voor iedereen die zijn suikerinname wil beperken. Maar let op, sommige bewerkte cashewnoten kunnen toegevoegde suikers bevatten, dus houd het label in de gaten.

Hoeveel calorieën zit in cashewnoten?

Lees ook: Welke voedingsstoffen zitten in paranoten en andere noten?

Hoeveel calorieën zit in cashewnoten?

Een portie van 30 gram cashewnoten bevat ongeveer 160 calorieën. Dit lijkt misschien veel, maar deze calorieën zijn verpakt met voedingsstoffen die goed zijn voor je lichaam. En dus hoef je je geen zorgen te maken dat je weegschaal ineens een kilo meer aangeeft.

Cashewnoten zijn dus niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond. Inclusief een handjevol van deze noten in je dagelijkse dieet kan wonderen doen voor je algehele welzijn. Maar onthoud: geniet met mate!

Tip van Santé

In Nootje nemen Pascalle Bonier en Mathijs Kok je mee in de wereld van noten met 70 gezonde en verrassende recepten. Van amandelpasta tot hazelnootparfait, ontdek de veelzijdigheid van noten voor elk moment van de dag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Welke noten zijn het gezondst? Top 7 gezonde noten

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker