Shutterstock 443079925

Zomers en verfrissend: lavendellimonade maken

Mmm, zomer! Natuurlijk tank je steeds bij met kraanwater en misschien drijft er ook al een citroentje in jouw homemade ijsthee, maar had je ook al eens van lavendellimonade gehoord?

Goed blijven drinken is in alle seizoenen belangrijk, maar in de zomer lijken we creatief gezien wat meer los te komen als het gaat om smaakjes, drankjes en combi’s. Vandaag in de spotlights: lavendellimonade.

Lees ook: ‘10 simpele en verrassende ijstheerecepten

Dit heb je nodig

6 citroenen (5 voor de sap, eentje om te garneren)

500 ml water

4 takjes lavendel (ter versiering)

En voor de siroop:

250 ml water

50 gr fijne suiker

30 ml honing

1 eetlepel gedroogde lavendel

Zo maak je het

De siroop: breng 250 ml water met de suiker aan de kook. Roer langzaam totdat de suiker oplost. Zet vervolgens het vuur uit en voeg de honing en de gedroogde lavendel toe. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuutjes staan. Daarna giet je het mengsel door een zeef. En roer je de sap van de 5 citroenen, plus de resterende 500 ml water erdoor. En zet je het met pannetje en al in de koelkast om volledig af te koelen.

Is het afgekoeld? Dan kun je het verdelen over de glazen, die je afwerkt met een schijfje citroen en een takje lavendel voor de sier.

PS Engelse lavendel is bijzonder geschikt om te eten en drinken, eetbare lavendel in gedroogde vorm vind je onder meer bij supermarkten, reformzaken en drogisterijen.

Gerelateerde artikelen