Groceries 1000x1440

Dit is de ideale indeling van je koelkast

Gooi jij alles door elkaar in je koelkast? Dat is zonde! Want door alles op de juist plek in je koelkast te bewaren, blijven producten beter bewaard. Dus hier de ideale indeling van je koelkast.

Groente en fruit

De groentelade is voor de meeste soorten groenten een goede opbergplek. Vooral sla en andere bladgroenten gedijen er goed, want hier is de vochtregulatie het best.  Ook fruit kun je prima in de groentelade bewaren.

Lees ook:13 producten die je niet in de koelkast hoeft te bewaren

Zuivel

Bewaar je pakken melk en yoghurt achter in de koelkast, want daar is het wat kouder. Let wel op dat het nietté koud is, anders bevriest de boel. Veel mensen bewaren hun zuivelpakken in de koelkastdeur. Voor melk is dat prima, maar andere zuivel heeft een constantere temperatuur nodig.

Vlees en vis

Rauwe etenswaren, zoals vlees en vis kun je het beste onder in de koelkast bewaren. Zo blijven ze zeker tot de houdbaarheidsdatum goed.

Broodbeleg

Bewaar boter, kaas en eieren op de bovenste of middelste plank. Ook potjes of blikjes kun je goed boven in de koelkast bewaren.

Kliekjes

Het middengedeelte van de koelkast is niet te koud en niet te warm, ideaal voor kliekjes. Koel ze goed af voordat je ze in de koelkast zet.

Tip van de redactie

Brabantia Touch Bin Afvalemmer
Brabantia Touchbin Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen