Restjes Soep

5 dingen die je met restjes soep kunt doen

Van onze restjes eten maken we de lekkerste soepen. Veel soep gemaakt? Dit kun je doen met de restjes.

Soep, we zijn er dol op. Maar soms maak je – vooral met verspakketten – net wat teveel voor jezelf of je partner. Wegdoen? Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Dit kun je nog maken met je restjes soep (en dat is meer dan je denkt).

1. Restjes soep in porties invriezen

Wanneer je de soep vers hebt gemaakt, kun je de soep die overblijft in porties invriezen. Handig om te ontdooien op dagen dat je een snelle en gezonde maaltijd wilt.

2. Kook je rijst, pasta of couscous in soep

Pasta of granen kun je koken in soep.  Quinoa neemt bijvoorbeeld water op tijdens het koken, door in soep te koken, krijgt de quinoa extra smaak.

3. Maak aardappelpuree met soep

Meng een beetje soep door de aardappelpuree voor een kruidige smaak.

Lees ook: Zelf groentesoep maken, zo doe je dat

4. Maak een hartige maaltijd met havermout

De zoete havermoutopties voor de ochtend zat? Door je havermout te koken met soep, creëer je een basis voor een hartige maaltijd.

5. Gebruik het in een ovenschotel

Gebruik een bindmiddel zoals eieren of aardappel en je kunt je restjes soep gebruiken om er een groentenovenschotel van te maken.

Tip van de redactie

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TOP

TOP

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst

BEELD GETTY IMAGES

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst